Bog

Et afgørende øjeblik

Af (
2022
)

Anmeldelse

Et afgørende øjeblik

15 feb.22

Den yngste søn i familien Bridgerton tager ordet i denne sidste bog i serien om den skønne og charmerende familie, der kæmper for kærligheden i 1800-tallets London.

Så er vi kommet til det sidste og afgørende øjeblik, som titlen også antyder. Den skønne saga om den prægtige Bridgerton familie er nået til vejs ende og sætter hermed et smukt punktum med familiens yngste søn, Gregory, i centrum.

Fra de tidligere bøger, har man primært bemærket Gregory som en lille dreng, der har stået lidt i skyggen af sine tre ældre brødre og været tættere på sine fire søstre og især Hyacinth. Nu er han en voksen mand, men kæmper stadig med at finde sin rette plads i familiens hierarki - og meningen med sin eksistens. Han er en uforbederlig romantiker og har altid taget for givet, at han vil få fejet benene væk under sig, når han møder den eneste ene. Med familiens historik når det gælder lykkelige ægteskaber, er det nok heller ikke så underligt at tro på den ægte, stormomsuste kærlighed.

’Et afgørende øjeblik’ er én af de bedre i serien, Gregory er et dejligt (og flot) bekendtskab og det overordnede tema, der kredser omkring altopslugende kærlighed ved første blik kontra den mere rolige forelskelse over tid, er meget fint overvejet og eksekveret - og måske særligt bemærkelsesværdigt i en bog som denne, der lever af at fodre romantikerne med drømme om ægte og evig lykkelig kærlighed. Romantikerne vil dog ikke blive skuffede, slet ikke.

Gregory forelsker sig i Hermione ved første øjekast, inden han overhovedet har talt med hende. Til gengæld kommer han til at tilbringe forholdsvis meget tid i selskab med Hermiones veninde, Lucy, der ønsker at hjælpe ham med at vinde Hermiones hjerte. Undervejs finder han ud af, at kærlighed handler om de indre værdier og noget så kedeligt klingende som kemi. Og mad. Problemet er bare, at når man venter for længe med at indse de vigtige ting i livet, så kan toget være kørt. Og desværre er Lucy forlovet med en anden mand.

Julia Quinn har fået skabt en virkelig charmerende serie, hvor man er blevet inviteret indenfor med varme og humor, så det er faktisk ret vemodigt at skulle sige farvel. Heldigvis findes der en bog med otte ekstra epiloger tilhørende hver bog i serien + en ekstra lille historie om matriarken, Violet Bridgerton: 'The Bridgertons: Happily ever after'. Jeg er sikker på, at vi også snart får den på dansk! Og vi kan samtidig glæde os over Netflix-serien, hvor anden sæson efter planen har premiere marts 2022.

Bogdetaljer

Forlag
People's
Oversætter
Lotte Follin
Faustnummer
62072954
ISBN
9788772383835
Antal sider
396

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer