Bog

Feriegæsterne

Af (
2015
)

Anmeldelse

Feriegæsterne af Emma Straub

04 aug.15

Velskrevet og medrivende sommerroman om en familie i kærlighed og krise fortalt med masser af varme og humor. Perfekt til ferielæsningen.

Jojo Moyes elsker denne roman, står der på forsiden. Bare dét burde være nok til at promovere den, da Moyes som bekendt har opnået kæmpestor succes med sine romaner. Men jeg må da sige, at jeg giver hende ret. ’Feriegæsterne’ er nemlig en absolut fængende historie, og de personer, man møder, vokser med antallet af sider – og omfanget af deres interne kontroverser vokser ligeledes.

New Yorker ægteparret Franny og Bill Post har inviteret deres børn og et par venner på ferie på Mallorca i anledning af datterens snarlige indtræden på Brown University – og deres 35 års bryllupsdag. Men med hensyn til sidstnævnte fornemmer man hurtigt, at der måske ikke er så meget at fejre. Luften mellem ægteparret er iskold, og jo længere man kommer ind i bogen, jo mere forstår man hvorfor. Er det et ægteskab der står til at redde? Derudover har børnene hvert sit at slås med. Datteren Sylvia glæder sig til at komme på universitetet, primært for bare at komme væk – og forhåbentlig miste sin mødom!  Sønnen Bobby, der er ejendomsmægler i Miami Beach, er i pengenød, og forholdet til den noget ældre kæreste Carmen står lidt i stampe. Venneparret Charles og Lawrence venter desperat på at få lov til at adoptere, og mens de er gæster hos familien Post, får de en længe ventet mail.

’Feriegæsterne’ er Emma Straubs første bog på dansk. Den er vittig og velskrevet, mens den spidder sine personer én efter én med lige dele kærlighed og diskret humor. At sammenligne med Jojo Moyes ligger jo lige for. Jeg har ikke læst hele Moyes’ forfatterskab, men ud fra min referenceramme, så virker Straubs nærværende roman på en måde mere intellektuel og enkel i stil og tematik, hvor Moyes’ romaner er mere kulørte og omfangsrige i flere henseender. ’Feriegæsterne’ er altså helt perfekt til uforpligtende sofa- og hængekøjelæsning, da den er både letfordøjelig og letlæst.

Originally published by Britta Voergaard Poulsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Forlag
Oversætter
Ellen Strandgaard
Faustnummer
51749278
ISBN
9788712050629
Antal sider
317

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer