Bog

Kattecafeen

Af (
2021
)

Anmeldelse

Kattecafeen

21 jan.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Katte, kager og kærlighed - Hvis verden kradser lidt i hjertet, er denne roman kuren! 

Denne feel-good roman er virkelig ’good’ fordi katten Mimi, som er omdrejningspunkt for det hele, både er sød, har smukke grønne øjne og styrer sin egen café.

Kattene smyger sig rundt mellem bordbenene, de slænger sig i bogreolerne og lægger sig måske til rette på de besøgendes skød, mens gæsterne nyder et stykke mirabelletærte eller en kanelkage sammen med den gode kaffe på caféen Frøken Paula.

Susann Siebenschön bor i Köln med sin hvide kat Mimi. Susann blev enke for fem år siden og vil nu gerne gense øen Ischia, hvor hun holdt ferie med sin afdøde mand. Hun sender Mimi hen til den yngre lærerinde Leonie for at blive passet imens. Mimi vender op og ned på Leonies nærmest perfekte tilværelse, og Leonie må efter nogle dage kaste håndklædet i ringen, og overtale sin bedste veninde Maxie, der elsker katte, til at passe Mimi, indtil Susann kommer tilbage. I Ischia har Susann imidlertid fundet kærligheden, og hun udskyder sin hjemrejse flere gange.

Hjemme i Köln har Maxie lige åbnet en café, hvor man kan købe lækre kager og bøger fra hendes tantes store bogsamling, som Maxie, der ikke læser meget, har inddelt i ’Bøger til flagermusforskere’, ’Bøger til den ulykkeligt forelskede’ osv. Ingen har tænkt over, at Mimi er blevet tykkere, og en dag ligger hun med fem killinger i Maxies skab. De fem killinger og Mimi, Maxies skønne kager, der er bagt efter gamle familieopskrifter samt den gode stemning hos Frøken Paula sikrer alt sammen, at caféen bliver en succes. Indtil den sure journalist dukker op. Ham der er ved at køre Maxie ned i parken. Og hvad skal der ske, når Susann Siebenschön kommer hjem og vil have Mimi med sig? 

'Kattekafeen' er dejlig fortælling uden de helt store overraskelser, men det har også sin charme i en kompliceret verden. Historien handler om katte, kager og kærlighed, og alle karaktererne er særdeles elskelige. Sproget er godt, og de utroligt hyggelige rammer danner en fin afsats for fortællingen. Den smukke hvide kat og dens killinger er et ekstra charmerende lag. Det er svært ikke at blive lidt forelsket i denne katteroman.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Nanna Lund
Faustnummer
61469524
ISBN
9788702326444
Antal sider
331

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser