Bog

Sommerens hemmeligheder

Af (
2019
)

Anmeldelse

Sommerens hemmeligheder af Nikola Scott

16 sep.19
AfLene Jensen
Skribent

Storslået kærlighedsroman om familie, stærke kvinder og venskab.

Madeleine vokser op på Summerhill sammen med sin storesøster Georgiana. Da deres forældre dør, flytter deres tante Marjorie ind som stedfortræder, men det er dog hos husets ansatte, Maddy finder kærlighed og trøst. Kort før 2. verdenskrig er Georgiana på rejse rundt i Europa, men haster hjem, da krigen nærmer sig. Med sig har hun en flok unge mennesker, hvoraf den ene er hendes kæreste. Maddy har svært ved at genkende sin søster og er langt fra vild med hendes gæster.

Halvfjerds år senere opsøger fotografen Chloe Madeleine, som i sin ungdom var en meget berømt børnebogsforfatter på Summerhill, for at tage billeder ifm. en kommende bogudgivelse. Efter en svær begyndelse opstår et venskab mellem de to kvinder, og de lærer hinanden og hinandens historier at kende. Chloe, der har det svært, er lykkelig for al den støtte, Maddy giver hende.

Bogen skifter mellem to handlingsforløb, nutiden, Chloes historie og mødet mellem de to kvinder og fortiden, og Maddys historie fra tiden omkring 2. verdenskrig. Det fungerer rigtig godt, og i modsætning til de fleste andre fortællinger, der er skrevet på den måde, mødes de to verdener tidligt i historien, og det virker fremragende.

De to kvinder er de vigtigste personer, og begge er de som taget ud af virkeligheden og vældig nemme at holde af. Maddy er helt fra barn en stærk og dejlig pige, der altid prøver at gøre sit bedste. Hun holder fast i det, hun tror på, og kæmper for kærligheden og retfærdigheden. Chloe har hidtil været svag og underkuet i sit ægteskab, men venskabet med Maddy giver hende en styrke og en tro på sig selv, der virkelig klæder hende. Hun gennemgår en fantastisk udvikling og ender som en stærk og modig kvinde.

Bogen kan anbefales til alle, der elsker en god kærlighedshistorie eller historiske romaner. Til læsere af Lucinda Riley og Kate Morton.

Bogdetaljer

Forlag
Turbulenz
Oversætter
Peter Carstens
Faustnummer
46957024
ISBN
9788771483765
Antal sider
350

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser