Bog

Mysteriet Amy Snow

Af (
2020
)

Anmeldelse

Mysteriet Amy Snow af Tracy Rees

11 mar.20
AfLene Jensen
Skribent

Velskrevet feel-good roman om venskab og kærlighed.

Den 8-årige godsarving Aurelia Vennaway finder et forladt spædbarn i sneen og tager pigen til sig. Selvom pigens forældre ikke vil vide af hende, og hun ikke må ses på godset, holder Aurelia stædigt fast i Amy, som hun kalder barnet.

De to piger vokser op sammen – først som en slags beskytter/protege, men senere bliver de som søstre og veninder. Efterhånden som de vokser op, går det op for Aurelia, hvor dårligt Amy bliver behandlet og hun gør, hvad hun kan, for at udligne skellet imellem dem og gøre Amys liv bedre.

Da Aurelia når den giftefærdige alder, viser det sig, at hun er alvorligt syg, og hun har ikke mange år at leve i. I stedet for ægteskab holder hun fast i, at hun vil ud at rejse med en noget ældre veninde, og selvom hun skriver mange breve til Amy, føler Amy sig svigtet og overladt til sig selv. De får dog et par gode år sammen, da Aurelia vender hjem, men i det øjeblik Aurelia er begravet, bliver den nu 17-årige Amy smidt ud fa Hatville Court med en lille arv og et brev fra Aurelia og det bliver starten på et eventyr og en skattejagt på godt og ondt.

Mysteriet Amy Snow er en virkelig fin fortælling om venskab og kærlighed, og Amy er en helt igennem tiltalende hovedperson. På sin vej møder hun mange mennesker, der alle kommer til at få betydning for hendes videre rejse, og langt de fleste er gode og kærlige mod hende.

Det var svært for en ung kvinde at rejse alene rundt i England i 1850´erne og læseren får et fint indblik i kvinders forhold dengang. Amy skiller sig ud fra mængden og er ikke helt så nemt at sætte i bås, som mange, især mænd, godt kunne tænke sig. Hun klarer sig utrolig godt med god hjælp fra sit kærlige og åbne sind.

Romanen er velskrevet i et blomstrende og farverigt sprog og personerne er for langt de flestes vedkommende autentiske, og de vil næsten alle Amy det bedste og hjælper hende med at løse den gåde, Aurelia har givet hende.

En vidunderlig fortælling, som kan sammenlignes med bøger af Lucinda Riley og Nikola Scott. Jeg vil anbefale den til alle, der elsker en god feel-good historie med happy end og masser af kærlighed. Jeg kan samtidig anbefale forfatterens første bog på dansk, Timeglasset, som er helt i samme stil.

Bogdetaljer

Forlag
Turbulenz
Oversætter
Poul Henrik Westh
Faustnummer
47840716
ISBN
9788771483956
Antal sider
559

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser