Bog

En opdigtet ægtemand

Af (
2023
)

Anmeldelse

En opdigtet ægtemand

08 maj.23
AfBritta Voergaard Poulsen
Skribent

Hyggelig og uforpligtende kærlighedsroman med lige dele saftig romantik og dramatiske forviklinger.

’En opdigtet ægtemand’ er bog nummer to i serien om familien Rokesby, der er naboer til familien Bridgerton i 1700-tallets England. Her bydes læseren på masser af kærlighed, drama og bedrag, men på den absolut charmerende og lette facon, der altid kendetegner Julia Quinns romantiske bøger.

Hovedpersonen, der (endnu) ikke er en del af Rokesby-familien, er den forældreløse Cecilia Harcourt, hvis fremtid tæller enten et giftermål med en utålelig fætter eller et liv sammen med sin ugifte tante. Derfor vælger hun eventyret; at rejse helt alene den lange vej fra England til Amerika, hvor hendes elskede og eneste bror er såret i kamp i kolonierne.

Hun finder ikke broderen, men derimod hans bedste ven, officer Edward Roksesby, der ligger bevidstløs og har brug for pleje døgnet rundt. Cecilia vælger at tage sig af den smukke unge mand, men det kan kun lade sig gøre, hvis hun finder på det, der i første omgang føles som en lille hvid løgn. Da Edward vågner, har han mistet store dele af hukommelsen og kan derfor absolut ikke huske at have giftet sig med den kvinde, der sidder ved hans seng.

I forhold til den lidt indholdsløse etter, Den rebelske Miss Bridgerton, er der noget mere kød på historien i bog nummer to om Rokesby-søskendeflokkens forskellige kærlighedsskæbner. Der er ikke kun romantik på menuen, men også et kig ind i den amerikanske uafhængighedskrig, der forløb fra 1775 til 1783 og var en krig mellem Storbritannien og tretten britiske kolonier, der ønskede at gøre sig uafhængige af det britiske styre. I historien her er årstallet 1779, og krigen er i fuld gang og har allerede sat sig dybe spor i mange menneskers liv.

Edward Rokesby er bevidst- og hukommelsesløs en stor del af tiden, så det er primært Cecilia der bærer historien hjem. Hun er en særdeles handlekraftig ung kvinde, der kommer noget på glatis på grund af sin impulsive løgn, der forvandler hende til en Rokesby. For hvordan roder man sig ud af den kattepine, når man er blevet forelsket i den mand, man lyver for.

Som i den første bog ledes man også her i sidste sætning ind i den næste bog om Rokesby-klanen.

Bogdetaljer

Forlag
People's
Oversætter
Lotte Follin
Faustnummer
135601292
ISBN
9788772389783
Antal sider
350

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser