Bog

Tolv uger med dig

Af (
2021
)

Anmeldelse

Tolv uger med dig

16 mar.21

Velskrevet og veloplagt roman om to blå streger, der ved et skæbnesvangert tilfælde kommer til at knytte to fremmede og umage mennesker sammen.

Hvad gør man, når man er 34 og er blevet gravid ved et engangsknald. Eller var det tre gange? Linnea er en rapkæftet og selvstændig kvinde med lettere rod i liv og lejlighed mens advokaten Daniel er hendes diametrale modsætning, der stræber mod at blive partner i advokatfirmaet inden han bliver 40. Derfor regner de da heller ikke med at skulle ses igen efter den hede nat, de tilbragte sammen til et bryllup.

Men to blå streger ændrer alt og de to umage mennesker tager en hurtig beslutning om at flytte sammen for at afprøve deres kemi, inden pilen kan pege på barn eller abort.

Sådan en beslutning afføder masser af uforudsete problemer og udfordringer og i den ligning indgår ikke kun dem selv, men også deres familie, venner og fortiden – og Linnea og Daniel går en tid i møde med mange overvejelse og kameler der skal sluges. Derudover har de begge hemmeligheder, man ikke lige fortæller på første date, og de hemmeligheder skaber splid men også nye muligheder i livet.

Det er en rigtig god historie, der er velskrevet, veloplagt og velfortalt med humor og menneskelig indsigt. Den kræser om sine personer, så man kommer helt tæt på – og jeg er særligt vild med Linnea, der er en lille power kvinde med ben i næsen. Historien sætter mange tanker i gang om forskellige problemstillinger, blandt andet abort og til- eller fravalg af børn. Den er hurtigt læst, da siderne nærmest vender sig selv. I forfatterens første roman ’Det bedste som er hændt mig’ optræder nogle af de samme personer, så hvis man har læst den, er der her nogle hyggelige gensyn.

Bogdetaljer

Forlag
Palatium
Oversætter
Mette Wigh Tvermoes
Faustnummer
38821725
ISBN
9788772314440
Antal sider
346

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer