Bog

Den eneste

Af (
2022
)

Anmeldelse

Den eneste

26 jan.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Historisk kærlighedsroman om ensomhed, kærlighed og selvopholdelse under pestens hærgen. 

Bogen foregår i byen Johannastad i Sydsverige i året 1350 under pestens hærger. Den unge kvinde Anna har været vidne til, at hendes familie og naboer er blevet dødeligt syge enten af bylde- eller lungepest, og alle er døde. Anna begraver sin familie og de andre fra landsbyen, hun tømmer husene for møbler, som hun samler i storbondens lade, og derefter gør hun rent overalt for at vaske stanken af død væk. Hun bruger sine dage på at passe de overlevende dyr og byens urtehaver, så både hun og dyrene kan overleve, og der er rigeligt at gøre, så hun har næsten ikke tid til at lade sig opsluge af ensomheden.

Johan har vandret rundt landet i mere end et år i et forgæves forsøg på at finde andre overlevende. En dag møder han Anna og betages af hendes skønhed. Han følges med den sorte hund Ven, og de to flytter ind i byens smedje. Langsomt begynder Johan og Anna at snakke med hinanden, dele de mange arbejdsopgaver, og de forelsker sig. Johan og Ven rejser tilbage til den by, de kom fra, for at hente tyrene han efterlod, og imens ankommer en lille gruppe mennesker til Johannastad. Anna tager pænt imod de fremmede, men hun ved ikke, om hun kan stole på dem alle, og hun kan ikke forstå, hvorfor Johan er borte så længe.

Historien beskriver pestens ubarmhjertige rejse gennem Sverige, og forfatteren sparer ikke på detaljerne, hverken når det drejer sig udbrud af sygdommen blandt de voksne eller børnene. Hun beskriver desuden de mange følelser og frustrationer, der hersker blandt de tilbageværende, som også frygter for deres liv. Samtidig er bogen en fortælling om det vidunderlige ved at møde den store kærlighed, og der er ikke sparet på sexscenerne! En fin bog til læsere af feel good og erotiske romaner.

Bogdetaljer

Forlag
Falco
Faustnummer
134968737
ISBN
9788794232784
Antal sider
298

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser