Bog

En fortryllende hemmelighed

Af (
2020
)

Anmeldelse

En fortryllende hemmelighed af Julia Quinn

15 sep.20
AfBritta Voergaard Poulsen
Skribent

Tredje bog om Familien Bridgerton er et vaskeægte eventyr med onde stedmødre, maskeballer, kærlighed og romantik ad libitum og så selvfølgelig en knivspids erotisk begær.

Så er turen kommet til den næstældste søn i Familien Bridgerton i tredje bind i serien om den elskelige familie. Benedict Bridgerton er som alle sine brødre en meget eftertragtet ungkarl, og hans mor såvel som alle Londons mødre til giftefærdige piger, sukker efter at han skal finde sig en ung dame at ægte. Men Benedict har slet ikke travlt, i hvert fald ikke før han møder ”pigen i sølvkjolen” til familiens maskebal. Hun forsvinder dog fra ham, da klokken slår 12 og efterlader sig kun en handske. Han kender hverken hendes navn eller adresse og efter 2 års søgen har han efterhånden opgivet at se hende igen. Men så møder han den søde tjenestepige, Sophie, der bærer på en hemmelighed.

Her har vi at gøre med et vaskeægte eventyr. Første del af bogen er nemlig som taget ud af eventyret om Askepot, med den unge smukke pige, der misbruges af sin stedmor og stedsøstre, og uden deres vidende tager til bal på slottet – og møder den smukke prins. Derefter er der en snert af ”Den lille havfrue”, når prinsen ikke genkender prinsessen, da han endelig møder hende igen.

Som i de to tidligere bøger, så er historien tempofyldt, sprudlende og meget charmerende. Personerne er interessante at følge og i denne bog træder matriarken, Violet Bridgerton for alvor i karakter.

Jeg synes det er en skøn bog, hvor personerne charmerer sig ind på hinanden men også ind på læseren. Bøgerne i serien kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, men det er lidt hyggeligt at møde nogle af de kendte personer igen, så hvis det er muligt, så synes jeg de bør læses i rækkefølge. Som vanligt indledes hvert kapitel med et uddrag af ”Lady Whistledowns Society Papers”. Lady Whistledown er den ukendte sladdertante, der har en særlig næse for alle de hemmeligheder, byens borgere gør alt for at skjule. Men kan hun blive ved med at holde sig i skyggerne?

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Oversætter
Christa Leve Poulsen
Faustnummer
48645518
ISBN
9788770368063
Antal sider
367

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser