Bog

Villa Havbrise

Af (
2020
)

Anmeldelse

Villa Havbrise af Caroline Säfstrand

28 jul.20
AfLene Jensen
Skribent

En feel good-roman om mennesker og deres liv på godt og ondt og om et fint gammelt hus, der sætter spor i beboerne.

Sophie, der fra helt ung har boet og arbejdet i Berlin, arver efter moderens død sit barndomshjem i Sverige. Hun er overbevist om, at huset skal sælges, da der er ikke kun gode minder forbundet med Villa Havbrise. Hun tilrådes dog, at få huset, der er meget forfaldent, istandsat inden salg, og da hun ikke har mange penge, annoncerer hun efter håndværkere, der vil arbejde for kost og logi.

Sammen med de tre håndværkere bor hun i huset under istandsættelsen og de lærer hinanden rigtig godt at kende – for godt efter Sophias smag – hun holder sig helst for sig selv og længes tilbage til sit liv i Berlin. Samtidig er der noget ved naboen Ella som tiltrækker Sophie – hun boede der også før Sophies blev født og ved tilsyneladende noget om Sophies mor. Men er Sophie klar til ar få sandheden at vide?

En medrivende historie om levede liv, frygtelige hemmeligheder og glemte sandheder. Persongalleriet er lille, men til gengæld lærer vi så at sige alle virkelig godt at kende. De fremstår realistiske, og de fleste er meget nemme at holde af. Deres problemer er genkendelige og derfor meget troværdige, og personerne er i den grad med til at bære bogen og gøre den til en virkelig god læseoplevelse. Overraskende drejninger i handlingen er flere gange med til, at man lige må læse et kapitel mere. Det flydende og blomstrende sprog er lettilgængeligt, og siderne vender sig selv kapitel efter kapitel.

Jeg kan varmt anbefale bogen til læsere af for eksempel Lucinda Riley, Kate Morton og Amy Snow. Selv vil jeg vente på mere fra forfatterens hånd, jeg synes hun skriver godt og vil gerne læse mere.

Bogdetaljer

Forlag
Strawberry
Oversætter
Marie Louise Valeur Jaques
Faustnummer
48343198
ISBN
9788772390031
Antal sider
359

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser