Bog

Vores verden : Jorden rundt på et øjeblik

Af (
2022
)

Anmeldelse

Vores verden : Jorden rundt på et øjeblik

11 maj.22

Smuk billedbog tager sine læsere med på besøg hos dyr rundt i verden og serverer samtidig et fint klimabudskab.

D. 21/04 er kl. 00.00, og i London er to små piger lysvågne, fordi de spekulerer på, hvad der mon foregår i resten af verden lige nu? De beslutter sig for at tage ud for at undersøge det.

På Svalbard er kl. 01.00, og forårssolen skinner. Faktisk går solen ikke ned på den nordlige polarcirkel igen før til september. I Zambia er kl. 02.00 og der er blevet lige født en elefantunge på savannen, mens kl. er 05.30 i Indien og de små skildpaddeunger, der er beskyttet af flere vagter, er på vej mod havet. I Kina er kl. 06.30 og gibbonaberne synger fra toppen af de træer, som endnu ikke er fældet. Tyve hvalhajer mæsker sig i plankton kl. 08.00 udenfor Filippinerne, og i Californien summer insekterne i den varme eftermiddagssol. Kl. 22.00 på øen South Georgia når pigerne at få et glimt af albatrosungen, der skutter sig i vinden, mens hun venter på, at hendes forældre skal komme hjem med mad. Medmindre de bliver fanget i fiskeliner, eller måske kommer hjem med plastik, som de fejlagtigt tror er mad. Men ikke denne aften! Der skal de skal have lækker blæksprutte.

Det er virkelig smukt at betragte kænguruer i Australien kl. 10.00, pingviner i Antarktis kl. 12.00 og en jaguar på jagt i Brasilien kl. 20.00. Alt sammen på et døgn, hvor alle kan være i deres livs øjeblik et eller andet sted på kloden. Bogens klimabudskab er på ingen måde anmassende, og bogen henvender sig til børn fra ca. 5 år. Nicola Davies har skrevet flere bøger om naturhistoriske emner, og hun er virkelig dygtig til at formidle til børn. Jenni Desmond er en forrygende illustrator, og hendes tegninger løfter niveauet adskillige grader. Hendes fine måde at gengive naturen på, afspejler hendes interesse for og kærlighed til netop naturen. Hun har desuden illustreret fagbøgerne ’Migration’ og ’Fjorten ulve’. ’Vores verden’ er en opløftende billedbog på alle måder på trods af dens budskab. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Amalie Mathilde Lindelof
Faustnummer
62206225
ISBN
9788740677461
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer