Bog

Greta Thunberg

Af (
2023
)

Anmeldelse

Greta Thunberg

04 jul.23

Bogen fortæller for de mindste om den svenske pige, der har inspireret sine medmennesker til at stå sammen og strejke for klimaet.

Greta Thunberg blev født i Stockholm i 2003, og da hun var lille lærte hendes forældre hende at spare på vandet, slukke lyset osv. Det er handlinger, som burde være den største selvfølgelighed, men som langt fra er det. Bevidstheden om klimaforandringerne betød, at Greta holdt op med at tale af bekymring, og samtidig fandt lægerne ud, at Greta har Aspergers. Men netop dette er blevet hendes superkraft.

Fra Greta var 15 år satte hun sig hver fredag foran det svenske parlament med et skilt, hvor teksten "Skolestrejk för klimaet" var skrevet, fordi hun ønskede at få politikerne til at tage klimasituationen alvorligt. Efterhånden bredte hendes budskab sig til en stor del af verden, og snart kæmpede tusindvis af elever med hende. Greta Thunberg har holdt tale for Paven, til FN’s klimatopmøde og flere andre væsentlige steder, og kampen for den grønne omstilling er kun lige begyndt.

Biografien fremhæver Greta Thunbergs beslutsomhed og passion. Hendes rolle er vældig omdiskuteret, men det er hun temmelig ligeglad med. Greta Thunberg kæmper for klimaet ikke for at vinde popularitet.

Illustrator Anke Weckmann har benyttet sig af de fineste farver, særligt farverne fra det svenske flag går igen billedbogen igennem. Hendes karakterer afspejler verdens mangfoldighed, og bogens sider er krydret med grønne planter, dyr og fine budskaber. Billedbogen er nummer 26. der er oversat i serien ’Små mennesker, STORE DRØMME’ og jeg kan ikke rose denne serie nok. Formidlingen til mindre børn er udarbejdet, så bøgerne er virkelig gode at tale ud fra.

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodríguez
Faustnummer
136038591
ISBN
9788794301237
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer