Bog

Victor og verdenshavet

Af (
2019
)

Anmeldelse

Victor og verdenshavet af Linda Lassen

05 jun.20

Når man har mistet sin mor, bliver drillet i skolen og bekymrer sig alt for meget, kan livet være rigtig svært. God hverdagshistorie om Victor, der er en smule anderledes end sine klassekammerater.

Victor bor alene med sin far, han har mistet sin mor, som han stadig taler med. Hans far kører skraldebil, og det bliver Victor ubarmhjertigt drillet med og kaldt for "Stinkdyr". Det hjælper heller ikke på situationen, at hans klasselærer Gurli, som han kalder Surli, synes, at Victor trækker klassens niveau ned, fordi han tegner i hendes timer og ikke er dygtig nok.

Klassens hjælpelærer, Oscar, tør ikke rsætte sig op mod Surli. Victor er desuden meget bekymret for sin farmor, der sidder i kørestol og bor i et lille rækkehus ved siden af plejehjemmet. Hun elsker snegle, så om søndagen, når de besøger hende, tager de hende ofte med i parken, så hun kan se på snegle.

Victor overtænker mange ting, fordi han er vant til, at han altid bliver slået hårdt ned på af klasselæreren og nogle af de andre børn i klassen. Så må man have helt styr på det hele, før man siger eller gør noget. 

En dag er Surli syg, og i stedet får de vikaren Nanna, der ikke accepterer mobningen af Victor, og over nogle uger sker der en forandring med Victor, som om denne nye tillid til ham, får ham til at forstå ting, han aldrig har kunnet forstå før, men der sker også store forandringer i den måde, klassen betragter ham på. Nanna lærer klassen om de gamle guder, stormfloder og meget mere. En dag begynder det pludselig at regne meget voldsomt, og Victor er nødt til at hjælpe sin farmor.

Forfatteren Linda Lassen har skrevet bøger til både børn og voksne og er i sine børnebøger meget bevidst om aldrig at glemme de følelser, man har, når man er barn. Illustrator Ditte Løfgren Hagelskærs billeder er i stærke farver og viser de store ting, der fylder i Victors liv. Særligt dobbeltsideillustrationen, hvor oversvømmelsen får biler til at sejle rundt under de store grå skypumpelignende skyer er stærk. Tematikken om at føle sig ensom, at have mistet en forælder og bekymre sig for meget ses i en del børnebøger, f.eks. ’Hybenhjerter’ af Jane Susanne Andersen og den grafiske novelle ’Lonely Journey’ af Ida Rørholm Davidsen. Bogen egner sig til højtlæsning og til fælles snakke om klima, kærlighed og ensomhed med børn fra ca. 8 år.

Bogdetaljer

Forlag
Lauritz
Faustnummer
47424151
ISBN
9788793846920
Antal sider
73

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer