Bog

Isens hjerte - ismanerne fra Tild

Af (
2019
)

Anmeldelse

Isens hjerte - ismanerne fra Tild af Ida-Marie Rendtorff

30 jun.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Is, magi og en følelse af at sidde med en historisk roman fra istiden. Ida- Marie Rendtorffs nye serie henvender sig til de yngre læsere, der ikke kan få nok af god fantasy.

Vi møder pigen Aira med de takkede tænder og drengen Ulk, som er hinandens bedste venner og altid sammen, også med slædehunden Snus. Aira er ismaner og kan skabe is, og Ulk er fanger. Aira bor med sin gamle synske bedstemor Muori og sin far, der er helbreder. Ingen af dem tåler varme, så de er meget afhængige af isens beståen.

En dag kommer Ulk hjem og fortæller, at byen Tild er begyndt at smelte, og byens ismanere er forsvundet. Bygden skal følge Airas bedstemor på bjerget til morgenritualet inden ceremonien, hvor hun mødes med de andre ismanere. De børn, der skal testes for at blive ismanere, skal gnides ind i blå is fra Nuuls bjerg, og hvis den magiske energi derfra strømmer ind i barnet, har det evner som ismaner. Alene inde i bjerget får Mouri et syn, der gør, at hun besvimer på gulvet. Da det kun er ismanere, der må færdes inde i bjerget, sender de Aira derind, og hun finder sin bedstemor, som hun får slæbt ud på sin kappe af isbjørneskind. Da Mouri kommer til sig selv får hun enkelte sætninger presset ud til Aira; noget med en rødhåret mand med bronzehjelm, nogle der er fangede og at isen smelter. Aira og Ulk må gøre noget!

Ida-Marie Rendtorff skriver virkelig godt og formår at skabe et troværdigt univers på få sider. Hun er rigtigt god til at bygge verdener op. Hun skriver ofte fantasy, dystopier og magiske eventyr, der både er fremmede og skræmmende lig vores egen hverdag. ’Isens hjerte’ er helt perfekt til de børn, der ikke er klar til de alt for lange bøger. Emil Landgreen er en vanvittigt dygtig illustrator, som har skabt de flotteste billeder i skønne blå isnuancer, der passer perfekt til teksten.

Næste bog i serien udkommer allerede i efteråret 2019. En skøn læseoplevelse fra cirka 6 år.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
46670027
ISBN
9788711911907
Antal sider
67

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser