20 dec.20

Bogliste

Klimakrise i børnehøjde

Bøger på listen

Default Image

Harry over havet

Af Lennart Eng

Harry over havet

Billedbog i flot havmiljø følger havmågen Harrys hverdag højt til vejrs.
Læs mere
Default Image

En som Hedvig

Af Mette Vedsø

En som Hedvig

Smuk og poetisk fortælling om Otto, der er særdeles bekymret for sin ældre nabo Hedvig, for klodens tilstand og for alle verdens modsætningsforhold.
Læs mere

Vitello redder verden

Af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen

Vitello redder verden

Charmerende Vitello løber aldrig tør for idéer, men hans frodige fantasi bringer ham gang på gang i vanskeligheder. Også når han ellers forsøger at redde verden.
Læs mere

Det hus Jack (og Melissa) byggede

En smuk, klog og tankevækkende billedbog, der med få ord og forstærkende illustrationer fortæller om næstekærlighed og venskab for eftertænksomme børn.
Læs mere
Default Image

Fiskepigen

Af Søren Jessen

Fiskepigen

Illustreret kortroman om klimakrisen og  to søskende, som er alene i et hus på en bakketop, mens vandet stiger udenfor, er en imponerende visuel oplevelse.
Læs mere

Huset på havets bund

Af Martin Glaz Serup

Huset på havets bund

Fortællinger om de store klimaforandringer har også nået billedbøgerne. Grænsen mellem fiktion og virkelighed er udflydende i denne, men budskabet er klart.
Læs mere

Isens hjerte - ismanerne fra Tild

Is, magi og en følelse af at sidde med en historisk roman fra istiden. Ida- Marie Rendtorffs nye serie henvender sig til de yngre læsere, der ikke kan få nok af god fantasy.
Læs mere

Den rustne verden - flugten fra Danmark

Adam O romandebuterer med dystopisk klimaroman, der i kraft af den velfortalte og vigtige historie bringer læseren ud i alle hjørner af følelsesregistret.
Læs mere

Tema

Tema

Klimalitteratur

Hvordan ser vi naturen? Det er det helt afgørende spørgsmål, som klimalitteraturen på forskellig vis kredser om - og dermed er økokritikkens undersøgelse af forholdet mellem litteraturen og det fysiske miljø måske mere højaktuelt end nogensinde. 
Læs mere