Bog

Det vilde

Af (
2023
)

Anmeldelse

Det vilde

04 dec.23

Smukt illustreret billedbog om menneskets rovdrift på naturen giver stof til eftertanke. 

Yuval Zommer viser gennem sit forfatterskab sin kærlighed for naturen. Billedbogen 'Det vilde' er ingen undtagelse, og ligesom i Emma Adbåges 'Naturen' fra sidste år får naturen her form og sjæl for at vise, hvordan menneskets aftryk og drift på naturen har en høj pris. Denne smukke billedbog er dedikeret til det vilde i os alle.

Engang var der kun Det Vilde, naturen og dyrene. Der var samhørighed, og Det Vilde gav mere end det tog. Også til menneskene, som bebyggede naturen og levede af den. Med tiden glemte menneskene at passe på Det Vilde. De bare tog og tog, så Det Vilde sygnede hen. Ingen kunne se Det Vildes skrøbelighed, indtil en dreng gav Det Vilde en stemme: ”STOP!, sagde han. Vi gør Det Vilde fortræd”. Folk begyndte at slutte sig til drengen og råbe med.

Yuval Zommer gør den vilde natur håndgribelig gennem helsides illustrationer, hvor alting synes forbundet og tilsammen udgør et grønt dyr. Det Vildes stemme er ikke fordømmende eller tager til genmæle. Illustrationernes detaljerigdom er værd at gå på opdagelse i og giver meget at snakke om. Enhver forandring i nogens bevidsthed kan gøre en forskel.

Verden er stadig langt fra, at vi mennesker giver lige så meget tilbage, som vi tager. Fortællingen bærer et håb om en verden, hvor vi tager bedre vare på naturen. Her kan fiktionen tale til vores følelser, give naturen en stemme og tydeliggøre, at vi alle er en del af den vilde natur. Med klimaorienterede fortællinger som disse, sås små frø – må de spredes med vinden.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Faustnummer
137316234
ISBN
9788740698237
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer