Bog

Stormflod

Af (
2020
)

Anmeldelse

Stormflod

28 dec.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En fortælling om klimabevidsthed og samtidig en historie om identitet, venskab, spirende kærlighed og modet til at turde gå sine egne veje.

14-årige Tenna bor i en mindre by i Vestjylland sammen med sine forældre og storebror Andreas. Hun er meget optaget af klimaets store udfordringer, og hun bruger mange timer på at samle skrald på stranden i al slags vejr. Tenna føler sig meget alene som et klimabevidst ungt menneske, og hendes klassekammerater mener også, at hun overreagerer. Derhjemme har hun heldigvis god støtte i sin mor, der forsøger at tage Tenna med på stranden og samle skrald, når hun har mulighed for det.

En aften hvor Tenna tjekker Instagram, opdager hun tilfældigvis gruppen @grønklode, hvor unge ligesom hende selv arbejder med at skabe fokus på klimaproblemerne i verden. Hun kontakter gruppen, og da de endeligt svarer hende, skynder hun sig afsted for at møde dem. Sammen med dem møder hun endelig ligesindede, og sammen med denne nye følelse af fællesskab vokser Tennas selvtillid, så hun snart tør mere og får sit håb for klodens fremtid tilbage. Særligt drengen Pelle, en af de unge der startede gruppen, mødes hun med, og som tiden går, begynder hun at føle noget, som hun ikke har følt for nogen før.

Romanen er ikke så lang, men historien er god og emnet særdeles velvalgt. Det er en realistisk hverdagsfortælling, der beskriver rejsen fra ung og usikker til at være et menneske, der tør stå fast på sine meninger, selvom rejsen er ensom. Historien skildrer et ungt menneskes kamp så realistisk, at mange unge vil kunne identificere sig med Tenna og gennem hendes kamp opdage, at selvom kampen mod klimasynderne kan føles nærmest uoverstigelig, er der alligevel håb. Man kan forandre ting, selvom man ikke selv helt tror på det. Historien er første bind i en trilogi, og forfatteren har tidligere udgivet romanen Mellem træernes grene.

Bogdetaljer

Forlag
Klippe
Faustnummer
38290002
ISBN
9788797117057
Antal sider
131

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser