Bog

Den sidste bjørn

Af (
2022
)

Anmeldelse

Den sidste bjørn

10 maj.23

Aktuel og rørende historie om sorg, klima og kærlighed med illustrationer af den vidunderligt dygtige Levi Pinfold.

April bor alene med sin far efter at hendes mor blev dræbt i en ulykke nogle år tidligere. Hun er ensom og bruger det meste af sin tid udenfor, hvor hun snakker med dyrene. En intuitiv evne som hun har arvet fra sin mor.

Aprils far arbejder som forsker på et nærliggende universitet, hvor han studerer vejrmønstre. En dag dumper et brev ind af postkassen med besked om, at hendes far har fået sit drømmejob. Det betyder, at de skal bo 6 måneder på den lille ø Bjørneøen, som er en del Svalbard, hvorfra han skal dokumentere klimaforandringer gennem vejrobservationer.

April kan slet ikke vente med at komme afsted, for nu skal de endelig være sammen bare de to. Aprils største drøm er at se en isbjørn, selvom alle fortæller hende, at der ikke har været isbjørne på øen i hundredvis af år. Hendes far arbejder i døgndrift på Bjørneøen, så April har god tid til at udforske deres nye hjem. En dag ser hun mod alle odds en isbjørn, og den er nøjagtig lige så smuk som hun troede. Og den er lige så ensom som April.

'Den sidste bjørn' er en smuk og hjertevarm roman med rødder i eventyret ’Østen for Solen og Vesten for Månen’ og ’Det gyldne kompas’, men som også får mig til at tænke på bøgerne om ’Silas’, eller de fine bøger ’Ismonstret’ og ’Lille Moskusmand’.

Aprils sårbarhed står i stærk kontrast til den imponerende, men kærlige bjørn, som besidder de egenskaber, hun længes efter i sin far; opmærksomhed, tid til leg og udtryk for kærlighed. 

Hannah Gold er dygtig til at formidle følelser, både April og hendes fars, samt kompleksiteten gennem det der ikke er blevet sagt og i bjørnens kropssprog.

Levi Pinfolds fantastiske illustrationer er en integreret del af historiefortællingen. De smukke s/h billeder tilføjer fortællingen masser af atmosfære gennem både landskaber og dybde i karaktererne.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Jeanette Sigtenborg
Faustnummer
62989513
ISBN
9788775920730
Antal sider
296

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer