Bog

Hjerte af pap

Af (
2019
)

Anmeldelse

Hjerte af pap af Kristina Aamand

06 maj.19
AfMonica Severin
Skribent

Første del af en ny velskrevet serie for de 11-14 årige skildrer det til tider kaotiske liv som skilsmissebarn i sammenbragte familier.

Kristina Aamand skriver som altid rigtig godt og flydende i denne nye serie, der handler om den 13-årige Sif og hendes dobbeltliv i to forskellige familier.

Sifs forældre er blevet skilt, og faren er flyttet sammen med Fiona, som Sif absolut ikke bryder sig om. Fiona har også to børn på Sifs og hendes lillebrors alder. Hun og hendes lillebror har en deleordning der hedder syv-syv, dvs. syv dage hos faren og syv hos moren. Det går Sif meget på at skulle dele sit liv op på den måde, og bogen får virkelig skildret de tanker og følelser der kan være forbundet med at være et skilsmissebarn. ’Hjerte af pap’ fortæller også historien om en helt almindelig teenagepige, der har hovedet fyldt af drenge og veninder.

Sif er lidt forelsket i klassens nye dreng og drømmer om det første kys med ham, men han har tilsyneladende kun øjne for Sifs veninde, og så kan man godt komme til at gøre noget dumt. Sif står også overfor at skulle konfirmeres meget snart og ud over tankerne omkring festen og gaverne, er det også vigtigt for hende at finde den helt rigtige kjole.

Bogen er en fin historie om de ting, der rør sig hos en teenagepige og et skilsmissebarn. Der er nogle virkelig rammende situationer i bogen, jeg som voksen og fraskilt kan nikke alt for genkendende til.

Det er helt sikkert en bog, der vil appellere til piger, der godt kan lide at læse realistiske bøger om veninder/venskaber og den første kærlighed, samt til piger der selv skal konfirmeres eller hvis forældre er blevet skilt.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
46107748
ISBN
9788711698174
Antal sider
132

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser