Bog

Tordenhuset af Mette Vedsø

Af (
2019
)

Anmeldelse

Tordenhuset af Mette Vedsø

15 jun.19

Der er ingen lyd, der kan overdøve den høje torden, når far bliver vred. Barsk og hjerteskærende fortælling om at flygte ind i fantasiens verden, når Torben bliver til torden.

Elmer bor med sin mor og sin far Torben. Torben hjælper Elmer med at slå søm i og er stor, stærk og rar. Så får Elmer en svingtur, kaldet en sømand, og de spiser sildemadder, selvom Elmer slet ikke kan lide hverken sild eller sømænd. Men når far er Torben, går Elmer med til det meste.

Når torden er på vej, tænker Elmer ’Torden på vej, Torden i luften’. Så skynder han sig udenfor og op i sin træhytte for at gøre klar til rumekspedition, ’Op på rampen, lukke kabinen, spænde sikkerhedsselen, nedtælling, affyring og SVUSJ’. Og raketten lander på base-alfa.

Så kan Elmer sidde på base-alfa og betragte Saturn gennem sin kikkert, mens han drømmer om at skøjte rundt deroppe på ét ben, i noget der vist nok hedder piruetter? En aften kommer Torben ikke efter torden, og Elmer må sove på sin rumstation om natten. Om natten kommer mor og henter ham. Måske skal de til Saturn?

'Tordenhuset' er en hjerteskærende fortælling om den lille dreng Elmer, der bor sammen med sine forældre, og hvordan hans far pludseligt ændrer karakter, råber og skælder ud, så Elmer bliver rigtigt bange. En historie der beviser, at selvom forældre ikke altid tænker over deres ord og tonefald, opfatter børn meget mere, end de voksne kan forestille sig. En fortælling om, at hvis ikke man er tryg i sin egen verden, må man søge andre steder hen for at kunne holde det ud. Elmer flygter væk fra larmen og ind i fantasiens verden, hvor han kan se hele universet fra oven. Deroppe hvor ingen ord kan nå ham, højt oppe i træet, langt borte på sin rumstation base-alfa.

Mette Vedsøs historie er barsk, men hun sørger for at læseren er med hele vejen, også i forløsningen, når Elmer skøjter ud på den anden side. Illustrator Signe Kjær har virkeligt formået at skabe et billedligt univers, der understøtter Elmers historie, med smukke poetiske farver, kun brudt af den sorte tordensky og skønne genkendelige figurer, til at understrege Elmers verdensbillede.

En bog at læse sammen fra cirka fem år, fortalt med respekt og forståelse for livet som barn, underlagt voksne og deres humør.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
ISBN
9788771515275
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer