Bog

En dygtig havfrue

Af (
2020
)

Anmeldelse

En dygtig havfrue af Sanne Munk Jensen

25 jan.20

En hjerteskærende fortælling om en pige, som bare gerne vil passe ind, men ikke ved hvordan.

Stephanie er 13 år og barn af en grim skilsmisse. Hun går til havfruesvømning og er så uendelig fortabt i en verden, hun ikke kan finde ud af at navigere rundt i. Mor og far skændes og hun er bolden, de kaster frem og tilbage. Og det der med veninder, hvordan er det lige, man gør det?

Sanne Munk Jensen har i denne bog givet stemme til en pige, som virkelig ikke passer ind, men heller ikke kan finde ud af, hvorfor hun ikke passer ind. Hun gør jo alt, hun tror, andre forventer af hende. Hun kæmper for at blive den dygtigste havfrue, så hendes træner Tarek, får øjnene op for hende. Derudover lever hun efter devisen, at man ikke kan få noget uden at have gjort noget. Det er en mentalitet, hun også tillægger venskaber.

Der var scener i bogen, som fik mig til at krumme tæer og andre, der fik mig til at holde vejret. Det er utrolig hvor langt ud Stephanie når, inden hun indser, hvor meget hun har taget fejl. Jeg havde lyst til at ruske i hende og bede hende åbne øjnene, men samtidigt havde jeg også lyst til at give hende et kram og fortælle hende, at det hele nok skal gå. Da hun endelig siger fra over for sine forældre, klappede jeg i mine hænder og jublede.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange unge piger derude, der har det på samme måde som Stephanie. Det her er bogen for dem, som kan minde dem om, at man godt må række hånden ud og bede om hjælp. Det er ikke et nederlag, men derimod første skridt i den rigtige retning.

’En dygtig havfrue’ er en utrolig nærværende og aktuel roman, som jeg tror mange tweens og teenagere (og deres voksne) ville have godt af at læse.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
47683882
ISBN
9788702293227
Antal sider
158

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser