Bog

Klub Solskov

Af (
2020
)

Anmeldelse

Klub Solskov af Mette Vedsø

12 jun.20

Relevant og fin historie for mellemtrinnet om at stå ved sin identitet og lære at sige fra.

Hovedpersonen i bogen er Oscar, hvis forældre er skilt. Oscar spiller håndbold, og hans far og mor skiftes til at hente ham fra træning. Når hans mor henter ham, spiser de i caféen hos Maria bagefter. Marias søn Berko spiller også på holdet i Klub Solskov. Deres træner Sigurd kalder næsten altid Berko for Ko. Oscar tænker, at han aldrig selv kunne finde på at kalde ham andet end Berko.

Oscar ved ikke rigtig, om han er så glad for at spille på holdet. Det er selvfølgeligt hyggeligt, når forældrene henter ham, og de spiser sammen i caféen, men han ved ikke helt, om han egentligt er særlig vild med at spille håndbold på netop det hold. Hans mormor prøver at få ham til at beslutte sig for, om han overhovedet er stolt af sit hold, men han kan ikke selv finde ud af, hvordan han har det. En dag hvor det hele bliver for meget, føler Oscar sig nødsaget til at reagere.

Bogen beskriver meget fint, hvor vanskeligt det kan være, når man har det lidt svært med at mærke efter, hvad man helst vil, og om man for eksempel vil finde sig i, at ens kammerater bliver behandlet dårligt. Bogen handler også om racisme og om, hvor vigtigt prestige er selv i en mindre forening. Mette Vedsø beskriver Oscars problemer med troværdig indlevelse. Illustrationerne understøtter teksten fint, og fortællingen behandler flere relevante tematikker. Den er del af Dansklærerforeningens billedromaner, der henvender sig til børn fra 3.-6. klasse.

Bogdetaljer

Forlag
Dansklærerforeningen
Faustnummer
48237177
ISBN
9788772111162
Antal sider
54

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer