Bog

Magiske Mads

Af (
2020
)

Anmeldelse

Magiske Mads

15 dec.20

En samlet genudgivelse af de tre første bøger om Mads, der kan trylle, men ikke altid kan overskue konsekvenserne af sit trylleri til stor irritation for hans far.

Magiske Mads opstod i 1978 som en nyskabelse på DR: En slags radiotegneserie, hvor forfatteren læste sine fortællinger op ledsaget af tegnefilmsagtige lydkulisser og jazzmusik. Formen er viderebragt til bøgerne, hvor teksten udvides med masser af billeder og lydsymboler – en slags den tids emojier.

Mads kan få sin fantasi til at manifestere sig, så der pludselig kan dukke blomstrede næsehorn eller 100 giraffer frem – desværre altid med mindre katastrofer til følge. Hans far, Arno, vil gerne være vicevært, og Mads prøver efter bedste evne at hjælpe ham. Arno så også gerne, at Mads kunne trylle en masse penge frem eller at han kunne tjene penge ved at optræde på TV.

Det er groteske historier, som jeg stadig tror kan fornøje børn fra 3-4 år og op til en 10 årsalderen. Der kan også more os, der læser højt, men helst i mindre doser. Vi må også bruge vor egen fantasi til at omsætte lydbillederne, og jeg skal i hvert fald finde nogle mindre harske eder, hvis mine børn lytter med.

I forordet har Wille forklaret tidsforskellen i børnehøjde.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
ISBN
9788771516708
Antal sider
264

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer