Bog

Gummi-Tarzan og andre historier

Af (
2018
)

Anmeldelse

Gummi-Tarzan og andre historier af Ole Lund Kirkegaard

17 feb.19

Tre af Ole Lund Kirkegaards mest elskede børnebøger er her samlet med forfatterens finurlige illustrationer.

Gummi-Tarzan hedder egentlig Ivan Olsen og mobbes dagligt af de større drenge, der både giver ham bank og buksevand. Hjemme får han ikke megen forståelse, for hans far er skuffet over at have fået sådan en svækling til søn. Der vendes dog op og ned på det hele, da Ivan en dag møder en heks og må få et ønske opfyldt. Efter lange overvejelser ønsker han, at han kan få alle ønsker opfyldt, men et så stort ønske kan kun gives for en dag. Den dag får Ivan hævn over både bøller og far, men dagen efter er alt desværre stadig ved det gamle.

'Otto er et næsehorn' er en absurd historie om drengen Topper, der finder en magisk blyant, tegnet et næsehorn på tapetet, og det næsehorn materialiserer sig på anden sal med voldsomme følger for huset og dets beboere.

'Lille Virgil' er en poetisk historie om titelpersonen og hans to kammerater Oskar og Carl Emil, der bygger et tårn, finder en drage og møder en farende svend fuld af historier.

Det er morsomme og groteske historier, der både vil fornøje forældre eller bedsteforældre, der læser op, og ikke mindst barnet. Jeg vil dog nok være lidt forsigtig med 'Gummi-Tarzan', hvis barnet står lige for at skulle i skole og måske ikke er helt tryg ved det. Der skal i hvert fald en del forklaringer til, om at skolelivet forhåbentlig ikke er sådan i dag. Alle historierne giver, udover et godt grin, anledning til at forklare en række begreber, ting og jobs, der var selvfølgelige for børn i 60’erne og 70’erne, da de udkom, men som mange af nutidens børn næppe har stiftet bekendtskab med i virkeligheden.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
54934157
ISBN
9788702269628
Antal sider
280

Årets klassiker 2020

Ole Lund Kirkegaard

For et halvt århundrede siden udgav Ole Lund Kirkegaard (1940-1979) sin første bog, som præsenterede et nyt barndomssyn og med det samme blev en favorit blandt store og små læsere.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer