08 sep.22

Artikel

Karin Michaëlis - den ukendte berømthed

Årets klassiker 2022

Karin Michaëlis

De gennemgående tematikker i Karin Michaëlis forfatterskab er barnet og fantasien, men vigtigst af alt bidrog hun til et kritisk blik på de normer og konventioner, kvinder var underlagt.
Læs mere

Kommentarer

1 kommentar
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfJens Høeg
fre, 17/06/2022 - 23:33

Vedrørende Karen Michaelis (artikel af Rosdahl)

Jeg søgte på hende, fordi jeg tydeligt husker at hun absolut var læsestof i skolen i 1960erne. I hvert fald med min exceptionelle dansklærerinde. Je1g læste som vel 12/13 årig "Den grønne Ø" og huske1r at jeg fandt den noget svær og "lidt mærkelig". Til gengæ¨ld huske1r jeg med stor fornøjelse af jeg læste (eller at vi fik læst "Lotte Ligeglad", som er en uhyre morsom bog.

 

Grundlægggende bed navne "Karen Michaelis" sig fast med de to værker, og det siger vel noget meget interessant både om hndes bøger og om den skole som "præsenterede hende". SÅ NEJ, hunl er ikke glemt af alle.

Dog kunne jeg forestille mig at glemselen har en forklaring. Hun var "aktivist" og antinazist, oven i købet ven med Brecht men vel alligevel ikke "socialist". Den slags tilgives næppe i det dengang .og .stadig ideologisk meget snævre danske intellektuelle selskab. 

Jens T Høeg