Bog

Skammerens datter (Ill. Emil Landgreen)

Af (
2020
)

Anmeldelse

Skammerens datter

25 mar.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En elsket klassiker i ekstravagante klæder. Denne smukt illustrerede bog udkom i september 2020 for at markere 20-års jubilæet for den første udgivelse.

Pigen Dina lever i en feudal middelalderagtig verden med små klansamfund. Hun har skammer-evnen som sin mor, og det betyder, at de med deres lysende øjne kan få et menneske til at genopleve dets bedrag. Ved at kigge et menneske i øjnene kan Dina og hendes mor gennemskue personens dybeste hemmeligheder. Denne evne har givet dem tilnavnet ’Skammere’, og deres evne er grunden til, at de begge er frygtede, særligt fordi de ofte bruges som dommere i retssager.

Dinas mor bliver kaldt til borgbyen Dunark, hvor hun skal finde ud af om fyrstesønnen Nicodemus, kaldet Nico, har slået sin familie ihjel. Da hun erklærer ham uskyldig, tror hans halvbror Drakan ikke på hende, og han henter derfor også Dina til Dunark for at få hendes dom over Nico. Med ét er Dina og hendes mor taget til fange, og nogen forsøger at kvæle Dina. Derfor flygter hun sammen med Nico, og de ender i dragegården, hvor de sultne drager holder til. Under flugten bliver Dina bidt af en drage, men Nico hjælper hende i sikkerhed. Dragebid er meget giftige, så de skal finde hjælp, også til at befri Dinas mor, som skal henrettes offentligt efter ordre fra Drakan. Drakan evner ikke at skamme sig, selvom han har alle grunde til det.

Mange børn elsker at læse både uhyggelige historier og fantasy. 'Skammerens datter indeholder begge dele. Emil Landgreens superflotte illustrationer forstærker bogens mørke stemning og skaber en fornemmelse af storhed. Forsiden er imponerende smuk, og den illustrerede bogs format betyder, at de skønne illustrationer kommer til deres ret. Romanen er solgt i mere end 1 mio. eksemplarer og er oversat til over 30 sprog.

Til dem der endnu har fortællingen om ’Skammerens datter’ til gode, kan jeg kun sige: "You’re in for a great Adventure". Den kan læses af og med børn fra ca. 10 år, som kan glæde sig over, at der yderligere er skrevet tre bøger i serien.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
48778798
ISBN
9788763859837
Antal sider
242

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser