Bog

Min lille hund Mester og mange flere dyrehistorier

Af (
2019
)

Anmeldelse

Min lille hund Mester og mange flere dyrehistorier af Thomas Winding

26 nov.18

En samling dejlige fortællinger, der stiller en masse universelle spørgsmål, fyldt med barnets charme og ustandselige spørgelyst, varme og uimodståelige næsvisheder.

Mester er en lille sort og hvid hund, der gerne vil bo hos vores fortæller, for som hunden siger: "så kan vi hygge os sammen om aftenen". Mester er ekspert i gode argumenter, og han vil så gerne blive. Da fortælleren skal ud og gå tur, går Mester med, for "Jeg skal lige præcis den samme vej som dig. Er det ikke hyggeligt?". Mester flytter ind og han er meget klog. Faktisk som et barn, med mange gode argumenter i ærmet.

Fortælleren er god til at finde på eventyr om andre dyr, og Mester elsker at lytte. Til ’Eventyret om grisen og prinsessen’, hvor den frække gris vil giftes med prinsessen, spørger Mester, hvorfor grisen ikke vil blive boende i svinestalden, men i stedet vil bo i et hus. Vores fortæller svarer, at det er fordi, den gerne vil bo rent og pænt, "Der kan du selv se" siger Mester "Det er en menneskehistorie, sådan er vi dyr slet ikke". Og fortælleren må efterhånden sande, at Mester havde ret, da den i begyndelsen sagde til ham: "Du bliver så glad for mig".

Thomas Winding var en formidabel fortæller, hvis historier er fyldt med lune, humor og underfundighed. Mester er uimodståelig og tager ikke et nej for et nej og får derfor næsten altid sin vilje. De første eventyr, Mester får fortalt, har referencer til kendte eventyr, men resten er rent nonsens. Bogen repræsenterer en form for metarefleksion, hvor der reflekteres over verden i en ydre ramme i stedet for ved indre monolog. Den er en hyldest til "det uartige barn" og langsomheden og har mange lag humor. Den er ideel til højtlæsning fra cirka 5 år, og det bedste er næsten, at man som voksen kan høre Thomas Windings stemme, mens man læser.

Bogen er illustreret med Thomas Windings sort-hvide tegninger, hvor især Mester er helt vidunderlig. Der findes yderligere tre bøger i serien. Hvis ikke du har læst dem, har du dejlige oplevelser forude.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
47123321
ISBN
9788763862929
Antal sider
255

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer