Bog

Troldtinden 1-4

Af (
2020
)

Anmeldelse

Troldtinden 1-4

15 jan.21

Flot genudgivelse af Ida Jessens tidløse serie, der indeholder historier om kærlighed og savn, men også fortæller om mobning og konflikter.

Serien, der består af fire bøger: ’Troldtinden’, De døde skær’, ’Fuglefar’ og ’Slangesmykket’, handler om den 12-årige pige Eva, der bor med sine forældre og to mindre brødre på den lille nordnorske ø Ørnø. I første bind 'Troldtinden’ fornemmer man, at hun er lidt ensom, både fordi der ikke bor mange på hendes alder på øen og slet ikke nogen, der deler hendes interesse for mysterier og havet, men også fordi hun bliver holdt udenfor.

Da Jan flytter til øen sammen med sin excentriske mor, bliver han Evas bedste ven, og efterhånden opstår en spirende forelskelse mellem dem. Eva har en evne til at lokalisere mysterier, og de to venner udforsker den lille ubeboede ø, Troldtinden, der viser sig at huse en stor hemmelighed.

Eva har sin egen lille motordrevne jolle, og de to venner bruger meget tid på at sejle rundt mellem de mange små øer. I bind to, ’De døde skær’, får Eva og Jan store vanskeligheder til søs og ender i et fyrtårn, hvor de findes af den gamle mand Magnus, der engang var bedste venner med Evas søde og lidt fordrukne bedstefar.

I bind tre ’Fuglefar’ finder de to venner en flaskepost fra 1919 og beslutter at udrulle historien bag. Samtidig har Jan svært ved at acceptere, at hans mor er begyndt at komme sammen deres skolelærer. I sidste bog ’Slangesmykket’ forhindrer Eva og Jan et sejlskib i at sejle på grund. Ombord viser der sig at være en to-årig pige, som ingen ved, hvem er. Men øens hjemløse original, Barfodskællingen, viser sig at indeholde nøglen.

’Troldtinden’ er en virkelig god serie til børn fra ca. 10 år. Ida Jessen beskriver på smukkeste vis naturen og kontrasternes store magt, som man er underlagt, når man bor på en ø, hvor lyset enten er nærmest konstant eller ikke tilstede. Historierne om Eva og Jan, deres venskab og forelskelse, sideløbende med de mysterier, de opklarer sammen, fungerer enormt godt. Bøgerne er på ingen måde blot detektivromaner, de beskriver i  højere grad de år, hvor barndommen møder voksenlivet med de komplikationer og kontraster, der hører med. Voksne vil også elske serien.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
ISBN
9788772044750

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer