Bog

Oppe i gardinerne og andre sjove rim for de mindste

Af (
2019
)

Anmeldelse

Oppe i gardinerne og andre sjove rim for de mindste af Arne Ungermann

16 jun.20

Det er sjovt at rime, og det hjælper sprogindlæringen på vej. I denne billedbog er nogle af de klassiske børnerim og remser genudgivet.

Rim og remser kan noget særligt, for når børn rimer og leger med ord, styrker det deres lydlige opmærksomhed og fornemmelse for sprogets rytme. At eksperimentere med sproget og lave nonsens- og vrøvlevers, gør det ganske enkelt sjovere og lettere at lære og huske ord.

Bogen har holdbare papsider og indeholder i alt otte gamle, velkendte rim og remser: Nede i fru Hansens kælder, Amagermor, Tommeltot faldt i vand, Birgitte Birgitte Bergøje, Oppe i gardinerne, Karen Maren og Mette, Peter Mathisen og Dig og mig og vi to. Hvert rim og hver remse har sit eget dobbeltopslag, hvor teksten er skrevet på den venstre side, men der er en helsides illustration i dæmpede farver og retro look på den modsatte side.

Det er rim og remser, som man selv husker fra sin barndom, og som stadig lever og overleveres i dag. Nogle af teksterne giver måske ikke så meget mening for nutidens børn, men det er heller ikke en forudsætning for legen med ord og lyde. Hvis man ønsker mere moderne rim, er det værd at kigge indenfor hos dygtige og populære rimsmede som Marianne Iben Hansen og Jacob Martin Strid.

Denne udgave af de sjove, klassiske børnerim kan læses med børn fra 3 år.

Bogdetaljer

ISBN
9788702291148
Antal sider
18

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer