Bog

Jørgen Pingvin saver i noget, der ikke er hans

Af (
2023
)

Anmeldelse

Jørgen Pingvin saver i noget, der ikke er hans

08 nov.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Jørgen Pingvin er en af de fineste karakterer i dansk børnelitteratur i nyere tid. I fjerde bind er han igen i gang med at bygge med sine luffer og fortælle (røver)historier med sit næb.

Jørgen Pingvin har besøg af sin ven Jørgen Kanin, men Jørgen Pingvin vil helst bare dovne på græsset. De to venner bliver enige om, at de skal bygge noget, som man kan prøve. Jørgen Kanin har så mange idéer, at Jørgen Pingvin synes, at han godt lige kunne tage den lidt med ro. 

I skralderummet finder de to venner masser af gode sager, som de bærer udenfor. De vil tømme plantekassen i gårdmand Svends køkkenhave (gulerødderne var alligevel sølle, mener Jørgen Pingvin), for nu skal de bygge en karrusel. Men ved nærmere eftertanke bliver de alligevel enige om at nøjes med blot at save lidt af kassen. De finder en masse cykler i rummet ved siden af skralderummet, som de er sikre på også er storskrald. Og i gården er der både havemøbler og en gynge. Alle beboerne må da blive ellevilde af glæde for sikke en karrusel, de to kan bygge!

Dette er bind fire i den vidunderlige serie om Jørgen Pingvin og hans byggeprojekter. Sammen med Jørgen Kanin får han, uden at ville det, skabt problemer for sig selv, da de praktisk talt tømmer kælderrummet og gårdhaven for ting at bygge af. Men heldigvis ender det jo godt.

Rasmus Bregnhøi laver helt fantastiske illustrationer. Gårdmand Svend er en løve med en sort t-shirt på med skriften "Dead Lions" og et dødningehoved. Den elskelige Jørgen Clevin står lyslevende, når man ser den skønne pingvin med de runde briller og selerne. Bogens tegninger er holdt i lækre retrofarver, og "bogheden" er helt vidunderlig.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
137195879
ISBN
9788762742529
Antal sider
42

Anmeldelse

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser