Bog

Miras jul

Af (
2020
)

Anmeldelse

Miras jul

13 nov.20

Det er december, og Mira burde glæde sig til jul, men dels er der spørgsmålet om, hvorvidt hun skal holde jul hos far eller mor, og dels har hun fået en meget ondskabsfuld drillenisse.

Drillenissen er virkelig ubehagelig i sine gaver og beskeder, og Mira prøver at regne ud, hvem det er, men en for en må hun afskrive klassekammeraterne. På hjemmefronten er der udover spørgsmålet om, hvor hun skal holde jul, også den kedelige trussel, at hendes mor synes, julen skal fejres med hjemmelavede gaver – hun er netop begyndt på et linoleumstrykkursus – og Mira frygter det værste.

Imens går dagene i denne kalenderhistorie, der er rigtig god og løftes af Rasmus Bregnhøis fine illustrationer, der for nogen dages vedkommende har form som tegneserier.

Serien med Mira, hvor dette er 6. bind, er fuldt fortjent prisbelønnet flere gange. Noget af det meget fine ved bogen er, at den behandler de problemer, børn kommer ud for, på en hverdagsagtig måde. At forældrene er skilt og har nye partnere er noget, man skal forholde sig praktisk til, men som man nemt kan diskutere med børnene sammen med emner som venskab, søskendejaluoxi og meget andet.

Målgruppen er især piger i 8-12-års alderen, og jeg vil ikke tøve med at bruge den som gavebog, så pigerne selv kan læse den, eller læse den højt for de yngste piger.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
978-87-02-30245-5
Antal sider
132

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer