Bog

Jørgen Pingvin bygger noget, der kan flyve meget højt

Af (
2022
)

Anmeldelse

Jørgen Pingvin bygger noget, der kan flyve meget højt

13 jun.22

Jørgen Pingvin kan slet ikke lade være at bygge - han er både modig, vedholdende og helt uimodståelig.

Denne gang er Jørgen Pingvin blevet inspireret af et program om rumraketter, der i høj fart kan flyve op i himlen. Sådan en raket vil Jørgen Pingvin også bygge! Derfor kan han ikke vente med at komme i skole mandag morgen, for han skal have Håndværk og Design, og hans lærer Britta kan garanteret hjælpe ham med at bygge en rumraket.

Jørgen bygger hele dagen og bliver flere gange rullet ind i papraketten, men da han endelig kommer fri, er det eneste, han mangler, en motor til raketten, så han kan flyve væk så hurtigt som muligt. Helst inden næste time, som er idræt med Katja. Men Britta har ikke lige en motor på lager, så hvad gør Jørgen Pingvin?

Jørgen Pingvin er fantastisk med sine byggeprojekter og herlige barnetro på, at alt kan lade sig gøre. I denne fortælling er lærer Britta kommet med. Hun er en sandfarvet kat, som har flere ligheder med skønne Mis fra Opfindelser, strikkede huer og en dum Kat. Da Rasmus Pingvin drømmer om at flyve væk, vil han besøge sin onkel Erling i Rødovre eller farmor Birthe i Næstved. Det er så fint, hvordan den ene illustration viser Jørgen Pingvin i favnen på sin farmor, og næste illustration hvordan han letter skyndsomt i sin rumraket med en bistert udseende lærer Katja, der er en skrap kalkun og løber nedenunder på jorden.

Jeg håber at Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi fortsætter deres hyldestbøger til Jørgen Clevin, for Jørgen Pingvin er ganske enkelt vidunderlig.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
62566272
ISBN
9788762740112
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer