Bog

Alene hjemme

Af (
2019
)

Anmeldelse

Alene hjemme af Kim Smith

06 nov.19

En elsket julefilmsklassiker får nyt liv i billedbogsform. En oplagt mulighed for at dele fortællingerne fra de voksnes barndomsfilm, før børnene er store nok til at se dem.

For mange voksne, som var barn i 90’erne, er julefilmen ’Alene hjemme’ en stensikker garant for julestemning. Filmen vises stadigvæk til jul, og hvem husker ikke 8-årige Kevins mange sjove, opfindsomme og geniale påfund, der gang på gang spænder ben for de knapt så vakse indbrudstyve?

Det hele begynder med, at julen står for døren, og familien McCallister skal på ferie. Kevin bliver sendt på sit værelse for at have lavet ballade, og det får ham til at ønske, at hans store, larmende familie forsvinder, men man skal passe på med, hvad man ønsker sig. For næste morgen vågner han godt nok op til et tomt hus og muligheden for at spise is til morgenmad, men snart bliver det mørkt, og så dukker de to indbrudstyve, Marv og Harry, op. Nu er det ene og alene op til Kevin at forsvare huset, og det kræver en stor portion snarrådighed og hjemmelavede fælder. Og måske er det alligevel også rarest at være sammen med sin familie til jul?

Bogen er - selvsagt - en forenklet udgave af den velkendte historie. Kevins mange idérige påfund er kommet med, men bogen forløser ikke samme spændingsopbyggende element omkring de benspænd, Kevin sætter for tyvene, som filmen gør, grundet det komprimerede format. Både teksten og illustrationerne er dog tro mod det filmiske forlæg, og begivenhedernes gang er den samme. Illustrationerne er farverige og levende, og de afbildede personer ligner skuespillerne fra filmen, så der er bestemt mulighed for, at både genkendelsens glæde og julestemningen kan blive vakt hos mange, og bogen kan fungere som en introduktion til filmen for den yngre generation.

’Alene hjemme’ er en del af serien ’Carlsens filmklassikere’, der indtil videre også tæller billedbogsadaptioner af filmene E.T og Tilbage til fremtiden. Her er nostalgi og gensynsglæde for alle pengene, og det giver forældre og børn en oplagt mulighed for at dele fortællingerne fra de voksnes barndomsfilm, før børnene er store nok til at se dem.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Louise Bylov
ISBN
978-87-11-91169-3

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer