Bog

Historien om nissen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Historien om nissen af Bjarne Reuter

29 okt.19

Bjarne Reuters kalenderhistorie er en vidunderlig julefortælling i 24 kapitler med masser af dejlige illustrationer, som hele familien kan hygge sig med at læse højt i december.

En vinternat bliver landet dækket af det største snevejr nogensinde. Sneen lukker både veje, skoler og børnehaver. Og det er præcis den dag, Vida og Karl, som bor i Hillerød, skal på vinterferie hos deres farfar, som bor oppe i den store skov i Røste Espeløv. Deres forældre tror ikke på, at de kan komme afsted, da mange veje er ikke farbare, men farfar henter en kane og hesten Salomon von Olsen, så han kan hente børnene ved toget.

Farfar har savnet sine børnebørn "helt ned i lommeulden", og i en familie "lavet af havregryn og brun sovs" giver man ikke op, fordi der ligger lidt sne. På vej hjem vil Salomon pludselig ikke gå mere i mørket. Karl spørger bekymret, om der er spøgelser i skoven, da han hører en tuden. Med ét vil han hellere snakke om vigtige ting, som det spil han har fra Bilka med monstre, der spiser alt. Farfar beroliger ham med, at der ingen monstre bor i den fredelige Espeløvsskov. Men der er noget i skoven, det vil farfar give ham ret i, noget han definerer som "løjerligt".

Hjemme hos farfar er alting præcis, som det skal være. Han har papegøjen Paulus, katten Moses og alt er godt. Børnene og farfar bliver enige om at tage kanen med ud i skoven, så Salomon kan trække deres brænde hjem i den. Salomon har fået rigeligt med gulerødder den dag, så der er fart på. Hen over et stort bump ryger Vida af, og hun ligger alene. Men hun er ikke helt alene. En lille fyr med rød hue befinder sig også i skoven.

'Historien om nissen' er en virkelig fin julebog med 24 kapitler, der med Bjarne Reuters vidunderlige fortællerstemme og Ursula Seebergs smukke, hyggelige og stemningsfulde illustrationer lægger op er til en god julestund, der kan samle hele familien i den travle måned. Man kan ikke læse for mange gode julehistorier i december, og denne smukke bog har et dejligt, stort format, som er virkelig godt at samles om, når der skal læses højt.

Ursula Seeberg er en fantastisk illustrator, der bl.a. har illustreret mange af H.C. Andersens eventyr, og tegningerne er ikke blot smukke, hun kan også antyde ting gennem sine illustrationer. Et billede, der umiddelbart er fint og holdt i dejlige farver, kan indeholde flere lag ved nærmere eftersyn. Tekst og billeder skaber sammen en skøn og særlig juleoplevelse fra børn ned til 5 år.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
47273552
ISBN
9788702289206
Antal sider
130

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer