Bog

Donna finder julen

Af (
2021
)

Anmeldelse

Donna finder julen

16 nov.21
AfAnnie Christensen
Skribent

En fin og hjertevarm historie om julens sande magi - at hjælpe og gøre noget godt for hinanden - fortalt gennem en lille, uimodståelig hundehvalp.

Hundehvalpen Donna kender vi allerede fra Donna finder hjem, hvor hun efter en række strabadser finder en familie at høre til hos. Nu bor hun lykkeligt hos pigen Lillian Betty og hendes familie. Men juleaftensmorgen er alle blevet syge - undtagen Donna og Lillian Betty, og moren er på arbejde på hospitalet. Hvem skal nu hente juletræ og julegaver, og hvem skal lave julemaden? Kan familiens to mindste mon redde julen?

Lillian Betty og Donna kaster sig over at finde julen med stort gåpåmod og dejlig umiddelbarhed. De fælder et juletræ og pynter det med strømper, køkkengrej og hundekiks, og de samler julegaver til hele familien ude i skoven. De får også hjælp fra en uventet kant, da de møder en lillebitte mand og en lillebitte dame med røde huer, som hjælper med at lave julemaden. Moren ender med at komme hjem fra hospitalet, og Donna får sig en dejlig, stor juleoverraskelse. Så kan det alligevel blive en god juleaften.

Bogen formidler det fine budskab om at se det store i det små, og at det ikke er dyre gaver og stort forbrug, men næstekærlighed, samvær og hjælpsomhed, som julen i bund og grund handler om. Der er også plads til lidt magi i form af de to nisser, som kun Donna og Lillian Betty kan se, for nisserne fordufter, så snart moren kommer hjem. En anden sød julehistorie om juleglæde og hjælpsomhed, hvor julen også er i fare for at gå i vasken, er Lille Pinds juleønske. Her er det Pindemor, som er blevet syg, men heldigvis er der andre, der gerne vil hjælpe Lille Pind med juleforberedelserne.

Merete Pryds Helle har skabt en dejlig sanselig historie med rytmiske gentagelser, som er skøn at læse højt. Forsiden er indbydende, og bogens farverige, bløde og stemningsfulde illustrationer i Charlotte Pardis indlevende streg kompletterer tekstens sanselige univers.

Den lille, gule hundehvalp med de store øjne scorer virkelig højt på nuttethedsbarometeret. Donna er slet ikke til at stå for, og bøgerne om hende kan nydes af børn fra 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
61563601
ISBN
9788711998953
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser