Bog

Hvordan kommer julemanden ned gennem skorstenen?

Af (
2023
)

Anmeldelse

Hvordan kommer julemanden ned gennem skorstenen?

20 nov.23

Sjov, filosofisk billedbog med gode bud på, hvordan julemanden kommer ind med gaverne.

Rigtig mange børn har nok spekuleret på, hvordan julemanden bærer sig ad med at komme ned gennem skorstenen? Mac Barnett kommer med nogle særdeles kreative bud. 

Forfatteren foreslår, at julemanden måske krymper og bliver lille som en mus. Hvis han sidder fast på halvvejen, skal rensdyrene måske hoppe lidt på ham for at få ham til at kure hele vejen ned. Det kan ovenikøbet være, at han må vaske sit tøj mellem hvert besøg. Hvad nu hvis, han gør sig endnu mere flad end en pandekage, kan han så glide ind under døren? Det eneste, vi er sikre på, er, at hunde er vilde med julemanden, for de gør ikke, når han kommer. 

Dette er en ganske vidunderlig billedbog, der kommer med bud på rigtig mange opfindsomme måder hvorpå, julemanden kan tænkes at komme ind i husene med pakker. Mac Barnett kommer ikke med lette løsningsforslag, selv julemanden skal kæmpe for at aflevere julegaverne.

Jon Klassens fantastiske illustrationer gør historien endnu bedre. Jeg er særligt vild med idéen, hvor julemanden er tegnet i rørform, så han løber, ligesom en vandstråle, ud af køkkenhanen eller spekulationen over, hvorfra han ved, at nøglen er under blomsterkrukken. Det må man nemlig aldrig fortælle til nogen! Jon Klassen er en forrygende illustrator, hvis tegninger umiddelbart er afdæmpede, men figurernes udtryk og hans øvrige påfund er simpelthen geniale. 

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
136784358
ISBN
9788771518078
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer