Bog

Julehjertets hemmelighed

Af (
2022
)

Anmeldelse

Julehjertets hemmelighed

23 nov.22

Bogen bag dette års julekalender på DR er en hyggelig gammeldags julefortælling i 24 kapitler, der er som skabt til december måneds ventetid.

’Julehjertets hemmelighed’ foregår i år 1850, hvor den snart 13-årige Karen skal være stuepige på den nærliggende herregård Lindestrupgaard, der ejes af herremanden, hans kone og deres to børn. Både Karens forældre og hendes storebror Rasmus arbejder på Lindestrupgaard. Rasmus er opvokset sammen med herremandens ældste barn, datteren Marie-Louise, og de to har et godt øje til hinanden. Karen selv bliver dybt ulykkelig, da hun erfarer, at når hun fylder 13 år om lidt, vil hun ikke længere kunne se sin bedste ven og herregårdens beskytter, nissen Rumle.

Rumle og Karen gør brug af magien fra Skovkonens julehjerte, så de for altid kan være venner, men deres ønske får store konsekvenser for alle omkring dem. Pludselig er mælken sur, kornet spirer utidigt, og hønsene lægger mærkelige eller ingen æg. Derfor ender Lindestrupgaard med at være på rande af konkurs, og derfor beslutter herremanden at gifte Marie-Louise bort til den rige Aage fra Jungshoved. Bedst som man troede tingene ikke kan blive værre, dukker skurkene Lars og Gyda op, og vil have fat på Rumle. De har drengen Ilter med, som Karen bliver venner med. Men kan hun stole på ham? Og skal hun opgive sin bedste ven, Rumle, nu hvor det ikke kun er julen, der er i fare?

'Julehjertets hemmelighed' er en herlig historie som er spækket med julekærlighed, venskab og ærlighed. Rammerne for historien er sat i en tid med herremænd, tyende og stor fattigdom, men tematikkerne er eviggyldige. At Karen må opgive sin nisseven, fordi hun bliver voksen, giver julefortællingen dybde og et dannelsesperspektiv midt i julehjerter og vaniljekranse.

De 24 kapitler i ’Julehjertets hemmelighed’ kan nydes i december sammen med børn fra skolealderen.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
134635304
ISBN
9788762741669
Antal sider
267

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer