Bog

Jul i Eventyrland

Af (
2019
)

Anmeldelse

Jul i eventyrland af Carys Bexington

26 okt.19

Fantastisk julehistorie på rim, der indeholder elementer fra de kendte klassikere ’Alice i Eventyrland’ og ’The night before Christmas’.

Bogen starter præcis som fortællingen ’The night before Christmasl’. Sankt Nikolaus har pakket sin kane og spændt sine rensdyr for, og de får alle en lille kommentar med på vejen inden afgang. Men lige da kanen skal til at lette, råber en lille nisse fra postkontoret Sankt Nikolaus an. Der er ankommet et brev stemplet langdistance og indeni er et brev fra Prinsesse Hjerter Dame. Den selvsamme som vi kender fra ’Alice i Eventyrland’.

Prinsessen har været artig og vil gerne have, at han huske at besøge hende. Efter en kortlægning af Eventyrland og overtalelse af rensdyret Lynild, sætter kanen kursen mod Prinsesse Hjerter Dame. Da de ankommer, og Sankt Nikolaus med rensdyrene kommer gennem skorstenen, opdager han, at der slet ikke er pyntet op til jul! Pludseligt hører han nogen råbe ´Af med deres hoveder!’. Det er Prinsessen, der nu er Dronning, og en vred en af slagsen. Lynild stanger Dronningen bagi, og hun flyver ud ad vinduet, mens han selv og Sankt Nikolaus også flyver ud i natten og lander midt i teselskab hos Den Gale Hattemager. Til selskabet fortæller Den Hvide Kanin historien om dengang, Prinsessen mistede sin forstand, fordi julemanden ikke kom på besøg, og hvilke konsekvenser det fik for alle. Måske kan Sankt Nikolaus og rensdyrene bringe julen tilbage til Eventyrland?

Bogen er forfatter Carys Bexingtons debut, og den er virkelig godt tænkt. Ved at inddrage flere kendte historier, præsenterer man ikke blot væsentlige klassikere, men giver dem nyt liv i en anden kontekst. Illustrator Kate Hindley står bag de mesterlige illustrationer. Hun benytter sig af en enorm detaljerigdom, og der er en dejlig genkendelighed i karaktererne fra de to historier, som der er referencer til. Hendes illustrationer er virkelig indbydende og minder i stil om Tony Ross.

Oplagt julelæsning fra 3 år, men ældre børn vil også elske den.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Ida Assarsson
Graphic
Kate Hindley
ISBN
978-87-406-5781-4
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer