Bog

Snesøsteren : en julehistorie

Af (
2018
)

Anmeldelse

Snesøsteren

20 nov.18

Fortryllende julehistorie i 24 kapitler er en tårefremkaldende fortælling om altopslugende sorg, men også et livgivende budskab om jul, kærlighed og håb, der fortrænger mørket .

Det er december måned og snart juleaften, hvor det også er Julians fødselsdag. Julen plejer at være den mest fortryllende tid på året for Julian og hans familie, men i år er alting anderledes. Normalt er huset sprængfyldt med julestemning, engle, nisser og duften af julebag, men denne december er grå og trist, for i sommers døde Julians storesøster Juni. Familien er tynget af sorg, og Julian frygter, at julen er aflyst. Men så møder han Hedvig, som sprudler af liv og glade smil. Måske bliver det alligevel jul?

Udgivelsen af den anmelderroste julekalenderbog ’Snesøsteren’ rejste en sand bogfeber i Norge, hvor bogen blev revet ned af hylderne dette efterår hos de norske boghandlere. Udlandet står i kø efter filmrettighederne, og teatre Norden over har meldt deres interesse for at opføre den bedårende julefortælling på de skrå brædder. Og al postyret er ganske forståeligt. Sjældent har jeg set så smuk en bog, sublimt illustreret af Lisa Aisato og med en tekst af Maja Lunde, som rammer dybt i hjertet og får tårerne til at trille.

Den hjerteskærende fortælling om Julian og Hedvig er en historie om uventet død og det mørke hul af sorg, der følger efter. Samtidig er det en livgivende fortælling om venskab, julens glæde og lyset, der venter forude med varme og håb om en lysere fremtid, hvor kærligheden til livet igen får mulighed for at strømme frit. Sorg er en naturlig del af livet, men det er gennem de glade minder, den man har mistet lever videre.

Billedkunstner Lisa Aisato har illustreret flere børnebøger, og som altid er det en fornøjelse at se hendes fantastiske teknik og kendetegnende penselstrøg. Med 3D effekter og dybde gør hun ’Snesøsteren’ til et uforglemmeligt bekendtskab og hæver bogen op på et meget højt kunstnerisk niveau.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Mette Stepnicka
Faustnummer
55132321
ISBN
9788740651188
Antal sider
188

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer