Bog

Magisk december : en julefortælling i 24 kapitler

Af (
2020
)

Anmeldelse

Magisk december

20 nov.20

Det er snart jul, men Julia er slet ikke glad, for hun savner sin bedste ven. Men måske kan en helt særlig julestjerne vise vejen til en magisk december, hvor ønsker går i opfyldelse.

Julen er hjerternes fest fyldt med forventningens glæde og hyggeligt samvær. Sådan er det bare ikke for Julia, for ingenting er, som det plejer. Julias bedste ven er flyttet til en anden by, og hendes forældre arbejder alt for meget i den boghandel, de lige har købt. Julia føler sig ensom og forladt, og hun ved slet ikke, om det bliver en rigtig jul i år.

I SFO'en klipper Julia en julestjerne i guld, og derefter er det som om, at noget ændrer sig. Er det mon stjernen, der gør, at Julia pludselig møder verdens sødeste hund, Teddy, og dens ejer, den rare, gamle dame, Helmi? Julia nyder samværet med sine nye venner og lover at hjælpe til med at lufte Teddy. Som tak forærer Helmi hende en snekugle, som ikke bare er smuk, men også en smule mystisk. Det er i hvert fald som om, den slører tid og ophæver grænser, og Julia ender med at komme på sporet af noget, der gør julen magisk, ikke kun for hende selv, men i høj grad også for Helmi.

Det er en alvorlig og sørgelig, men også hjertevarm og fortryllende julekalenderhistorie om savn, længsel, forviklinger og venskaber. Lotte Geffenblads skæve, farverige og charmerende illustrationer passer perfekt til den melankolske og magiske stemning i bogen. Der er 24 kapitler i alt, et til hver dag i december frem til juleaften, og det er en oplagt måde at give den søde ventetid struktur og indhold på.

’Magisk december’ kan bruges til højtlæsning og julehygge fra 6 års-alderen, og den kan læses selv af børn fra ca. 9 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Faustnummer
48639313
ISBN
9788740664010
Antal sider
123

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer