Bog

Børnenes store bog om jul

Af (
2023
)

Anmeldelse

Børnenes store bog om jul

15 nov.23
AfLine Hoffgaard
Skribent

Julen bugner af traditioner, men hvorfra stammer julekalenderen og juletræet og hvorfor kysser man under misteltenen og spiser risengrød? 

Denne julebog gør børn klogere på oprindelsen af julens mange traditioner og skikke ved at dykke ned i oprindelsen og historien bag. Bogen inspirerer desuden med kreative gør-det-selv-projekter og klassiske julefortællinger. Med de uhøjtidelige, moderne tegninger og kortfattede fakta er det en herlig allround bog, som både kan underholde, informere og inspirere til hyggeligt samvær i juletiden.

Julens oprindelse er et broget sammensurium af religion og forskellige kulturers traditioner, som har rødder tilbage til romertiden og kristendommen. Senere har vikingerne fejret jól, og i 18-19-tallet kom mange af de traditioner til, som vi kende i dag. Nissen var førhen forbundet med overtro og noget af en lunefuld gårdbo, som man måtte holde sig på god fod med. I dag har nissen heldigvis kastet sig blakkede ry af sig, og hvem elsker ikke, når drillenissen laver narrestreger?! Bogen fortæller blandt andet om advent, Luciadag, julemandens og juletræets oprindelse, engle, jul i andre lande og verdens første julehjerte, klippet af H. C. Andersen. Bogen er ganske enkelt et overflødighedshorn af kortfattet fængende viden om julens mange symboler og skikke.

Juletid er lig med hygge og fællesskab. Sæt jer sammen og læs den klassiske fortælling om Peters jul eller de mere sørgmodige julefortællinger om den lille pige med svovlstikkerne og Grantræet. Hyg jer med krea-projekter såsom juleudsmykning af børneværelset eller af juletræet, lav julepynt af naturmaterialer og pak julegaverne ind på nye måder. Gå i køkkenet og lav julekonfekt, småkager eller varme drikke. Bogen har mange ideer til kreative projekter og opskrifter. I kan også kaste jer ud i en quiz med paratviden om jul eller more jer med en rask omgang gæt og grimasser spundet over kendte julesange og julekendisser.

Alle børn fortjener en god jul, men julens mange aktiviteter koster penge, tid og overskud. Julen er for nogle mennesker en svær tid af forskellige årsager. Derfor er det vedkommende, at bogen minder os om, at julen også handler om næstekærlighed og om at glæde andre. Der er flere måder at hjælpe andre på, og bogen fortælles om konkrete tiltag som julehjælp, julemærker, julevenner m.v.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
137382237
ISBN
9788702398106
Antal sider
77

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser