Bog

Ole Lund Kirkegaards Kikkebakke Boligby

Af (
2019
)

Anmeldelse

Ole Lund Kirkegaards Kikkebakke Boligby af Kasper Hoff

20 okt.19

Bogen er baseret på DR’s julekalender af samme navn fra 1977. Den har ikke været udgivet i bogform før, men foreligger nu som bog med 24 kapitler, som skabt til højtlæsning i julemåneden.

Handlingen udspiller sig i huset Kikkebakke, som ligger ret centralt i Boligby. I stueetagen bor den sure hr. Gniske, på 1. sal bor fru Vivaldi, som hver dag laver så meget spaghetti, at hun sælger det til Spaghetticentralen. Derudover bor der den venlige og hjælpsomme hr. Sommer, der tager slipset af, når han kommer hjem og forvandler sig til hr. Pølzenmuskell, verdens stærkeste mand, og øverst oppe opfinderen Alfred, hans kone Carla, der elsker dyr, og deres to børn Berta og Freddy. Vi møder desuden både fejemanden, Skorstens-Per, fru Brand, byens byggematador, den skøre Bo Matrikelhys, der har for vane at drøne gennem gaderne i sit hajlignende dollargrin og mange flere.

Om morgenen står Hr. Gniske ofte ude på fortovet og venter på folk at skælde ud på, enten manden i fejemaskinen eller børnene Berta og Freddy, men ingen tager hans udbrud særligt alvorligt. Næsten hver dag kurer Berta og Freddy ned af nedløbsrøret og kører afsted i deres sæbekassebil til købmanden efter forskellige remedier til deres fars mange opfindelser. Om aftenen spiser næsten alle beboerne fru Vivaldis hjemmelavede spaghetti. Det er huset, hvor der bliver skabt fantastiske opfindelser, og hvor der hele tiden kommer skægge gæster. Her er masser af både sjov og hygge.

Kasper Hoff har genfortalt Ole Lund Kirkegaards elskede julekalender og superdygtige Mette-Kirstine Bak har krydret kapitlerne med sine dejlige illustrationer, der med fuld fart på både farver og figurer er med til at øge humoren i det skønne, gakkede univers. 

Perfekt til højtlæsning for børn fra 4 år til julemåneden, men også til resten af året.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
47181305
ISBN
9788702279948
Antal sider
197

Årets klassiker 2020

Ole Lund Kirkegaard

For et halvt århundrede siden udgav Ole Lund Kirkegaard (1940-1979) sin første bog, som præsenterede et nyt barndomssyn og med det samme blev en favorit blandt store og små læsere.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer