Bog

Et juleeventyr (Ved Gill Tavner)

Af (
2022
)

Anmeldelse

Et juleeventyr

16 nov.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Dickens klassikske julefortælling i en letlæselig, illustreret udgave. En af verdens ubestridt bedste julefortællinger. 

'Et juleeventyr' foregår i det victorianske England og handler om den gamle gnier Ebenezer Srooge, hvis rigdom er hans store kærlighed. Han er vred på verden og mener, at fattigdom er selvforskyldt, fordi han selv har arbejdet sig op til at blive rig. Som ung mand havde Scrooge en kæreste og en familie, men efter flere skuffelser mistede han lysten til at være god. På hans kolde og mørke kontor arbejder den gode Bob Cratchit, som bor med sin kone og børn, heriblandt sin meget syge søn, Tim.

En kold juleaften går Scrooge i seng til en søvnløs nat, hvor han får besøg af fire spøgelser: hans afdøde forretningspartner Jacob Marley, den fortidige juls ånd, den nutidige juls ånd og den fremtidige juls ånd. De tre juleånder tager ham med på en rejse gennem hans egne erindringer, hvor han konfronteres med gamle og glemte minder om alle dem, han har elsket og tager ham på et trist besøg i hans mulige fremtid. Efter at blive tvunget til at indse tomheden i sit liv, opdager Ebenezer Srooge, at han spilder sit liv. Da julemorgen kommer, er Srooge blevet en ny mand, fuld af liv og kærlighed og med ønsket om at dele sine rigdom med resten af verden.

’Et juleeventyr’ er blevet oversat, genudgivet, filmatiseret og opført som teaterstykke om og om igen. Det er en af verdens ubestridt bedste julefortællinger, og spøgelserne er uhyggelige sandhedsbebudere, men samtidig helt vidunderlige. Historien er eviggyldig, og den gradvise forandring, Scrooge gennemgår, kan få det til at klemme om selv det koldeste hjerte. Bogen er ydermere en hyldest til julen som en magisk tid, uanset om man er rig eller fattig, og en reminder om, at der er masser af godhed i verden, hvis vi tør se den. 

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Anne-Sofie Duch Teglgaard
Faustnummer
62992107
ISBN
9788775922086
Antal sider
51

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser