Bog

Natekspressen : en fortælling i 24 kapitler

Af (
2021
)

Anmeldelse

Natekspressen : en fortælling i 24 kapitler

02 dec.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Magisk juleeventyr i 24 kapitler tager børnene med på rejse gennem tid og rum med smukke steampunk inspirererede illustrationer.

Denne fine julefortælling handler først og fremmest om håb. Den fortæller historien om Danja og hendes storesøster Nanda, der sammen med deres forældre hvert år flytter ind hos deres mormor i ugerne op til jul. Dengang deres morfar levede, var han stationsforstander, og mormor er blevet boende i den gamle stationsbygning.

Mormor bagte altid solskinsboller til passagererne, når toget stoppede ved stationen, men nu er der meget stille hos mormor. Særligt fordi toget ikke kører længere. Men da familien ankommer denne gang, er mormor ikke, som hun plejer. Hun kan ikke genkende Danja, hun kan ikke huske opskriften på sine særlige boller, og hun spørger flere gange, om de har fundet nøglen, der skal drejes to gange rundt. Danja aner ikke, hvilken nøgle hun snakker om.

Pludselig en aften er mormor forsvundet! Alle leder, og om natten går Danja ud i sneen i nattøj og sin mormors sutsko for at finde hende. Pludselig hører hun lyden af et tog! Det viser sig, at det er toget Natekspressen, hvis opgave det er at tage folk med fra alle de stationer, hvor en rød fakkel er tændt. Toget tager dig med til den, du leder efter, tidsplanen er hvor du er, og forsvundne personer findes med ekspresfart. Ombord møder Danja drengen Konrad, der leder efter sin far. Danja bliver en del af et betagende eventyr, men samtidig er hun på en farlig mission efter den forsvundne nøgle, der kan lede hende til mormor.

'Natekspressen' er et magisk eventyr, der er fyldt med både drømme og længsler, men også med varme, omsorg, tab og sorg. Karin Erlandsson har skrevet en rigtig spændingsroman, hvor der sker en masse, men også en utrolig smuk historie, hvis budskab om at tro og bevare håbet inviterer til mange gode samtaler, særligt her i julemåneden. Peter Bergting har illustreret flere bøger, og hans tegninger er meget stemningsfulde og ret forskellige i deres udtryk.

Forsiden er slet og ret vidunderlig og et kapitel for sig med et rundt kighul til Natekspressen og skrevet med guldbogstaver. Et virkelig godt bud på en medrivende julefortælling, der både favner lys og mørke og som er inspireret af forfatter Chris Van Allsburgs eventyrlige bog ’The Polar Express'.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Mai Odgaard Petersen
Faustnummer
61572996
ISBN
9788775494866
Antal sider
229

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser