Bog

Julemusens hemmelighed

Af (
2019
)

Anmeldelse

Julemusens hemmelighed af Norbert Landa

26 okt.19

Mens vi alle sammen glæder os til juledagene og synes, vi har så meget at se til, har julemanden, hans mange hjælpere og julemusen noget mere travlt. 

Langt oppe i Grønland bor julemanden sammen med sin kone og alle nisserne, der hjælper i juleværkstedet med både at lave alle gaverne og efterfølgende pakke dem ind, så alt er klar til juleaften. Nå jo, rensdyrene bor der også, og de er meget vigtige. Ikke nok med at de trækker den store kane med de mange gaver, de kender også alle adresser i hele verden.

I kælderen bor julemusen, som ingen ved bor der. Den samler alle de gaver op, der tabes på jorden i det travle værksted og gemmer det hele inde i sit lille hus. Julemusen elsker gaver og kan slet ikke vente på, at det bliver juleaften, for så lister den sig nemlig om bord i kanen med sin egen sæk med gaver, der hemmeligt skal afleveres til alle verdens små museunger.

Endelig bliver det juleaften, julemanden har pakket sin store kane, og alt er klar. I et ubemærket øjeblik springer julemusen ombord og løber ubeset efter julemanden ind i alle husene, så museungerne også kan få deres julegaver. Altså de artige museunger. Når jobbet er veludført, gemmer musen, som ingen kender til, sig i sit lille hus i kælderen indtil næste år. Men den er ikke så hemmelig, som den tror.

Et rigtig fint lille juleeventyr, der får os til at huske på, at mennesker ikke er de eneste, man skal huske at være god ved og de eneste, der har følelser. Vi skal huske både rensdyrene, musene og nisserne, der alle arbejder hårdt for en glædelig jul til alle.

Østrigske Norbert Linda har siden 1980’erne udgivet mere end 120 børnebøger, hvoraf nogle af dem er oversat til dansk. Illustrator Annabel Spenceleys tegninger er i sarte farver med et skønt juleslør henover. Smukke figurer og farver, som skaber den helt rette julestemning. Ideel som højtlæsning til børn fra 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
Graphic
Annabel Spenceley
ISBN
978-87-7161-685-9
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer