Bog

Alva og julemanden

Af (
2022
)

Anmeldelse

Alva og julemanden : en julekalender til alle, der glæder sig til jul

24 okt.22
AfLine Hoffgaard
Skribent

Tæl ned til juleaften med denne hyggelige kigge-finde-bog om Alva og julemanden, som begge har travlt med en masse juleforberedelser.

Hyggelig og varm kigge-finde-bog med små opgaver for de mindre børn om alt det dejlige, december kan byde på. Hver dag frem til jul kan man følge med i Alva og hendes families julehygge. De pynter op til jul ude og inde, tager på julegaveindkøb, besøger julemarkedet og tager i skoven for at fælde juletræ. Gaver pakkes ind, småkager bages, og der klippes julepynt.

På Nordpolen har julemanden og nisserne også travlt med at gøre klar til jul. Alva sender julemanden et strikket halstørklæde, og han laver selv julegaven til Alva. Juleaften kigger han ind gennem vinduet til Alva og familien for at se, om hun bliver glad for gaven.

Der er skruet helt op for julehyggen i denne stemningsfulde historie. Hver dag byder på få linjers historie og dagens findeopgave, som inviterer til at gå på opdagelse i de mange hyggelige og flotte detaljer. Den 1. december starter med, at man skal finde familiens kat Klementine, mens man 14. december kan prøve at tælle, hvor mange lyserøde breve julemanden har modtaget. 23. december gælder det om at finde en masse julepynt på juletræet. Der bliver flere og flere ting at lede efter, efterhånden som juleaften nærmer sig. Det betyder ikke noget, hvis ikke man kan tælle helt til 24, for det kan lige så godt handle om bare at lede efter tingene på billederne uden at tælle dem og snakke om, hvad der sker.

Findebøger er altid et hit, og engagerer læseren aktivt i historien. Når det så tilmed er en julet findebog, vil begejstringen sikkert vare ved helt til juleaften. Der er potentiel risiko for, at Alva og familiens mange hyggelige julesysler vil inspirere læseren til egne aktiviteter i december.

Bogdetaljer

Secondary title
en julekalender til alle, der glæder sig til jul
Forlag
Turbine
Oversætter
Marie Brocks Larsen
Faustnummer
134309075
ISBN
9788740679052
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser