Bog

Brunstkalenderen

Af (
2009
)

Anmeldelse

Brunstkalenderen af Emma Hamberg

09 mar.09

Varm og sympatisk roman der viser, at man kan hvad man vil, og at blod er tykkere end vand.

’Brunstkalenderen’ er en rigtig dejlig bog for kvinder i alle aldre – og de mænd der er nysgerrige på at lure rundt i det, nogen gange, kringlede kvindeunivers. Og selvom titlen og omslaget med blomstret tapet, hjerter, sutter og solbriller m.m. godt kan give det signal, så er det langt fra en gængs chick-litt udgivelse. Der er lidt for meget dybde, hjerte og svensk snusfornuft til at man kan sætte den i bås med eksempelvis Sophie Kinsellas shopaholic serie, og heldigvis da for det!

I bogen stifter man bekendtskab med tre meget forskellige søstre. Lena (34), Åsa (37) og Marie (42) er alle tre kvinder med ben i næsen og mere eller mindre stilstand i tilværelsen. Det ændrer sig, da de, på grund af et dødsfald, tvinges til at tage deres liv op til revision. Pludselig er de tre søstre tættere på hinanden end aldrig før siden barndommen, og de finder ud af, at trods deres åbenlyse forskelligheder, er blod altså tykkere end vand. De håndterer situationer og problemer på hver deres specielle måde, og mange problematikker tages op, blandt andet sorg, utroskab og barnløshed .... og hvor meget is man egentlig kan tillade sig at købe ved HjemIs-bilen.

Det er særdeles underholdende læsning at følge deres bestræbelser på at finde rundt i tilværelsens vildveje. Jeg synes Emma Hamberg skriver strålende med indføling og varme, og det er en meget udtryksfuld bog med troværdige og sympatiske karakterer. Hun har før skrevet de roste ungdomsbøger Linas dagbog og Linas aftenbog 2, hvor der også findes en filmatisering instrueret af danske Hella Joof. Apropos filmatisering, så kan jeg levende forestille mig ’Brunstkalenderen’ på det store lærred, så det vil jeg se frem til på forhånd. Og flere romaner fra Emma Hamberg.

Bogdetaljer

Forlag
Aronsen
Oversætter
Henriette Rostrup
Faustnummer
27636144
Graphic
Sisterbrandt designstue
ISBN
9788799110971
Antal sider
385

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer