Bog

Hushjælp søges

Af (
2011
)

Anmeldelse

Hushjælp søges af Sophie Kinsella

09 okt.06
Skribent

Chick-litt når den er bedst. Kinsella er helt på toppen i denne nye roman om topadvokaten Samantha Sweeting og hendes udviklingsrejse.

Som en stor fan af chick-litt, men mindre stor fan af Kinsella, er jeg blevet positivt overrasket over, hvor godt denne er skrevet. Den hører så absolut til blandt de bedste inden for genren.

Samantha Sweeting er 29 år. Hun er en succesfuld og fejlfri advokat. Modsat er hun husligt ubehjælpsom, og familie, venner og kærlighed må vige i hendes kamp for at blive den yngste partner i firmaet. Sex og alt andet kan vel klares på 6 minutter!

Men uanset hvor fejlfri hun ellers er som advokat, sker der det, der bare ikke må ske. Hun overser et enkelt lille stykke papir, og pludselig har hun kostet sit firma 50 mio. pund. Det sker samme dag, som hun uofficielt får at vide, at hun udnævnes til partner. Da hun opdager sin fejl, går hun i sort. I stedet for at forsøge at rette fejlen og tage konsekvenserne, stiger hun på det første det bedste tog. Her starter hendes rejse mod hendes nye fremtid som husholderske, selv om hendes evner ikke rækker længere end til at riste brød og aflevere tøjet på renseriet.

Gennem denne sommer lærer Samantha en hel del om sig selv, kærlighed og alle former for huslige gøremål. Hun opdager pludselig uoverensstemmelser i sit tidligere firma og muligheden for at komme tilbage til firmaet i London. Men ønsker hun at komme tilbage til det hektiske og ufatteligt krævende og på sin vis kedelige liv, som hun havde i London? Gør hun det, vil alle hendes tidligere drømme blive opfyldt, men er det hendes drøm nu? Hvad og hvordan hun vælger skal ikke afsløres her.

Kinsella er med "Hushjælp søges" helt sikkert kommet ind på min favoritliste. Hun viser, at hun kan skrive og fylde sine romaner med kærlighed og kvaler, humor og forviklinger. Der er kun et lille minus, og det er, at tidsfaktoren ikke helt holder. Men det er til at overse, da bogen er blandt de bedste.

Oversat af Dorte Andersson. Aschehoug, 2006. 396 sider. Kr. 249,-

Bogdetaljer

Forlag
Audioteket
Oversætter
Dorte Andersson
Faustnummer
28961189
ISBN
9788711292730
Antal sider
396

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer