Bog

Hvis jeg falder

Af (
2020
)

Anmeldelse

Hvis jeg falder af Anne Thorogood

29 sep.20
AfBritta Voergaard Poulsen
Skribent

Velskrevet, bevægende og humoristisk kærlighedsroman med masser af amoriner og fordækte forretningshemmeligheder.

Noget der virkelig sælger for tiden er romantiske kærlighedsromaner med en køn, humoristisk og nogle gange lidt retningsløs kvinde, der møder den her flotte, virile og totalt uimodståelige mand, der ofte bærer rundt på en rugende personlighed og hemmeligheder i bagagen. Her falder Anne Thorogoods roman ’Hvis jeg falder’ meget godt ind under kategorien.

'Hvis jeg falder' er en veloplagt fortælling om Hannah og William, der mødes på hver sin side af forretningsbordet, hvor Hannah straks falder for den tiltrækkende mand, bogstaveligt som fysisk; hun tumler nemlig på sine nye støvler ind af døren og lander klumpedumpet foran William med blottet bh og røde kinder. Derfra går det slag i slag med følelser bølgende frem og tilbage, op og ned, inden vi finder ud af, om det ender med kærlighed.

Forfatteren er pæredansk, trods sit internationale navn, som hun har giftet sig til, og scenen er sat i Kolding. Og så har Hannahs firma blandt andet arbejdet på en PR-strategi for bibliotekerne i Trekantsområdet. Men bortset fra alle de danske navne og lokaliteter, så er det ikke kun forfatternavnet, der har internationalt potentiale, men absolut også historien, der kunne have foregået hvor som helst i verden. Kærlighedens sprog siges jo at være universelt.

I bogen er der straks en umiddelbar tiltrækning mellem de to hovedpersoner, hvor Hannah er den der får mest taletid, og nok også har den mest interessante skæbne at følge: hun bor hjemme, hvor hun, i samarbejde med sin mor, passer sin far, der har været ramt af en hjerneblødning. Faren har tidligere stået i spidsen for den virksomhed, som Hannah og hendes mor nu ejer sammen med Hannahs farbror Filip. Hannah har slået sig til tåls med, at der ikke er tid til venner og fest, og at hun ikke kommer ud i verden og realiserer sig selv, men da William træder ind i hendes liv, er der meget, der ændrer sig.

Det er en velskrevet, bevægende og sine steder humoristisk roman med masser af amoriner i luften og fordækte forretningshemmeligheder, der gradvist ser dagens lys og gør historien til lidt mere end bare kærlighed. Hvad med de saftige scener, spørger du måske? Dem er der overraskende få af, du skal næsten helt hen til slutningen, inden der kommer noget seriøst under bæltestedet. Om det er positivt eller negativt må være op til den enkelte læser.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
48318681
ISBN
9788770369800
Antal sider
333

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser