Bog

Min bedste venindes forlovede

Af (
2022
)

Anmeldelse

Min bedste venindes forlovede

26 jan.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Lad dig ikke narre, dette er ikke en traditionel feel good romance, men en forrygende fortælling om venskab, retfærdighed og kærlighed.

Rachel har altid været i skyggen af sin smukke populære veninde Darcy. Selv Rachels mor er helt vild med Darcy og tager altid hendes parti. De to piger er barndomsveninder, og Darcy er et af den slags mennesker, som suger alle til sig. Rachel er advokat, og har læst sammen med Dex, som også er hendes gode ven. Dex er en utrolig tiltrækkende mand, og da Rachel introducerer ham for Darcy, sker det uundgåelige. Derefter bliver Dex og Darcy et par.

Rachel arbejder meget og har sjældent tid til at tage på dates. Det år, hvor både Rachel og Darcy fylder 30 år, er Rachel ved at være træt af at bade i venindens gyldne skær. Darcy planlægger en fødselsdagsfest for Rachel, hvor hun på en eller anden måde også er i centrum, og da Rachel og Dex senere deler en taxi hjem, ender de i Rachels seng og indleder en affære. Rachel er ved at gå i stykker af dårlig samvittighed overfor Darcy, men kan simpelthen ikke slutte forholdet til Dex. Imens planlægger Darcy intetanende sit forestående bryllup med Dex og involverer Rachel, som skal være brudepige, i alle bryllupsplanerne. Rachel tager til London for forhåbentlig at finde svar og for at besøge barndomsvennen Ethan. Måske svaret på situationen allerede er givet, men ingen tør se det.

Darcy er lidt som Susanne i sangen, og hun er selvfølgelig både egoistisk og opmærksomhedssøgende, men alligevel fatter man stor sympati for hende, og det er en af grundene til at historien ikke er en typisk feel good roman. Bogen udforsker i højere grad moralbegreber og menneskelig adfærd. Historien er er opbygget i flere lag, og man følger i flashbacks Rachel og Darcy både i barndommen og deres teenageår. Man støder på flere uretfærdigheder mellem både familie og bedste venner, ganske som man kender dem fra sit eget liv. Livet er rodet, følelser er komplicerede, og verden overmander nogle gange dem, der søger et endegyldigt facit, og alt dette viser Emily Giffin os i en både fin og særdeles underholdende roman.

Bogdetaljer

Forlag
Memoris
Oversætter
Nadine Beth Nielsen
Faustnummer
134798831
ISBN
9788794020671
Antal sider
412

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser